RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Frykter de skal sparke seg fri

Sist oppdatert:
Politiet forklarer bruken av fotlenker i Nokas-saken med at kickbokserne Erling Havnå og Alf Henrik Christensen kan sparke seg og de andre fri.

Bruken av fotlenker har lenge vært et hett tema i kulissene i Nokas-rettssaken på Forus utenfor Stavanger. Flere av de tiltalte har demonstrert mot fotlenkene ved å ikke ta dem av når de har inntatt vitneboksen.

Politiet har tidligere forklart bruken av fotlenker med at det er nødvendig ut fra en sikkerhetsvurdering. I utgangspunktet ønsket politiet også væpnet politi inne i rettslokalet, men der sa dommer Helge Bjørnestad stopp.

Politikilder gir nå en forklaring til Dagbladet på hvorfor fotlenker på de tiltalte er nødvendig: De frykter at Erling Havnå og Alf Henrik Christensen skal lede an i en flukt fra rettslokalet.

- Mot de to norgesmesterne i kickboksing ville vi ikke hatt en sjanse, sier en politikilde til avisen.

Havnås advokat, John Christian Elden, mener at forklaringen ikke holder vann. Hele rettslokalet er inngjerdet, og væpnet politi vokter utsiden av det som gjerne kalles «Festning Forus».

- At Havnå som en ustraffet familiefar skal kunne utgjøre særlig fare, er vanskelig å se for meg. I så fall er dette et bevis på politiets overdramatisering for media, publikum og dommere, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere