*Nettavisen* Nyheter.

- Frykter det verste

Foto: (PRIVAT)

Politiet frykter at Thomas Sebastian (19) kan ha falt over bord under studentcruiset torsdag.

29.10.06 14:56

Siste observasjon av Thomas Sebastian Eriksrud Andresen (19) var ute på dekk om bord på Stena Lines partycruise mellom Oslo og Fredrikshavn. Politiet frykter nå det verste.

- Det er mye som tyder på at det har skjedd ett eller annet, sier vaktleder Per Olav Utgaard ved Krimvakta ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Et nytt vitne har nå meldt seg for politiet. Vedkommende er den siste kjente som skal ha sett 19-åringen.

- Vi skal foreta et avhør med vitnet og så får vi se hva det bringer. Det skal ha vært snakk om en observasjon ute på dekk i ett-tiden, sier Utgaard.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Fikk panikk
Det var natt til torsdag denne uka at Thomas Sebastian var med rundt 1.500 andre ungdommer på et studentcruise tur retur Oslo-Fredrikshavn. Det var først fredag morgen at gutten ble meldt savnet av sin mor, da han ikke kom hjem.

Thomas Sebastians mor, Anette Wold, forteller til Dagbladet søndag at hun ble oppringt av sønnens kamerat torsdag kveld. Kameraten fortalte da at han ikke fant Thomas Sebastian.

- Jeg fikk helt panikk, forteller moren til Dagbladet.

Hun forsøkte å ringe Stena Line, uten å få svar. Først fredag morgen kom hun i kontakt med rederiet, og fikk da beskjed om å melde saken til politiet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: stenaline.no

Varsler danskene
- Vi har gjort et ekstra søk gjennom båten, men ikke funnet noe. Vi har også undersøkt om det har vært noen bevegelser på konto siden torsdag. Alt tilsier at det har vært veldig stille rundt han, sier vaktleder Utgaard som forteller at dansk politi er varslet dersom noe skulle dukke opp.

Thomas Sebastians kamerater forteller til Dagbladet at det ble drukket mye alkohol på overfarten og beskriver stemningen om bord som kaotisk.

Siste observasjon foreløpig ble gjort ute på dekk på vei nedover til Danmark. Politiet har innhentet overvåkingsbilder fra båten, i håp om å finne noe som kan være til hjelp.

Men skipet har ingen kamera ute på dekk.

Thomas Sebastian Eriksrud Andresen hadde på seg mørkeblå olabukse, sølvkjede og svarte pensko da han forsvant. Politiet ønsker opplysninger fra alle som kan ha sett ham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.