*Nettavisen* Nyheter.

- Frykter flere tikkende bomber

Foto: Bjørn Sigurdsøn (SCANPIX)

Frps justispolitiske talsmann, Jan Arild Ellingsen, er sjokkert over at den afghanske asylsøkeren gjentatte ganger har fått anledning til å komme tilbake til Norge. - Jeg frykter at vi har flere tikkende bomber på norske asylmottak, sier Ellingsen.

TV 2 Nyhetene meldte i går kveld om at en afghaner som for to år siden ble utvist fra Norge etter han forsøkte å styrte et fly, har klart å komme seg tilbake til Norge gjentatte ganger. Han har i lengre tid bodd på et asylmottak i Hobøl.

- Full granskning
Frp sin justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen krever nå en omfattende redegjørelse fra justisminister Odd Einar Dørum om de skandaløse forholdene som er avdekket.

- Denne saken gjør meg skremt. Jeg forskrekket over at det ikke er større samhandling mellom ulike offentlige instanser. Den totale mangelen på samhandling mellom ordinært politi, Politiets Sikkerhetstjeneste og Utlendingsdirektoratet er sjokkerende. Om slike saker som dette holdes hemmelig for ikke å skake opp befolkningen, er det en dårlig måte å vise respekt for det norske folk på, mener Ellingsen.

Flere tikkende bomber?
- Det andre som gjør meg skremt, er at det sannsynligvis finnes flere slike episoder som ikke kommer ut i offentligheten. Jeg snakket i går med lederen i PST, Jørn Holme, og han kunne verken bekrefte eller avkrefte at det finnes flere slike tilfeller i Norge.

Jeg frykter helt klart at vi har flere tikkende bomber på norske asylmottak. Her virker det som om det er lett å komme seg inn i landet gjentatte ganger uten at identiteten sjekkes ordentlig. Jeg stiller spørsmål til om vi har gode nok rutinene til å avdekke episoder som dette. Det er dette vi forventer en full gjennomgang på, sier Jan Arild Ellingsen, som er andre nestleder i Stortingets justiskomité.

- Kjenner du til andre tilfeller som denne som nå er avdekket?

- Jeg er blitt kontaktet av folk som hevder så. Men foreløpig har jeg ikke fått PST til å bekrefte det, forteller Frp-politikeren.

Dørum må på banen
Nestlederen i Stortingets justiskomité mener justisminister Odd Einar Dørum raskt må komme på banen og forklare det faktiske forhold.

- Jeg går ut fra at justisministeren er informert om denne saken. Nå skriver jeg et brev til justisministeren der jeg forlanger en skriftlig redegjørelse fra statsråden. Saken er så alvorlig at jeg regner med at Dørum responderer fort – i alle fall i løpet av en uke. Det norske folk aksepterer feilvurderinger som er gjort dersom man står frem og forteller om det, sier Ellingsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag