*Nettavisen* Nyheter.

- Frykter hevnoppgjør

Gjengmedlemmer i Oslo frykter nye oppgjør etter skytingen på Aker Brygge.

03.01.07 22:39

Det har gått fire måneder siden en av lederne i den beryktede Oslo-gjengen Young Guns ble skutt på Aker Brygge. Etter at skuddofferet nylig reiste til Pakistan, frykter erkefienden B-gjengen nå et hevnoppgjør, melder TV 2 Nyhetene.

Reist ut av landet
Årsaken skal være at skuddofferet fra Aker Brygge, som er en av lederne i Young Guns, nylig reiste til Pakistan.

- Det har vært fire drapsforsøk til sammen mot tre av brødrene til klienten min, sier advokat Vidar Lund Iversen, som er forsvarsadvokat for en av de siktede fra Aker Brygge-skytingen.

Ved flere av disse fire drapsforsøkene skal lederskikkelsen fra Young Guns ha vært i utlandet. Når han nå har reist til utlandet igjen, uroer det B-gjengen.

- Drapsdømt til Norge
De hevder også at et drapsdømt medlem av Young Guns har ankommet Norge i all stillhet. Han er etterlyst av Interpol for flere ran i Norge fra 2001 til 2003.

- Når de hører at det er en person i Norge som står i forbindelse med et miljø som de tidligere tror har hatt seg noe mot dem, er det klart at de blir bekymret, sier Iversen.

Seks mill. til politiet
Skytingen på Aker Brygge var den siste i en lang rekke gjengoppgjør i hovedstaden. Politiet fikk til slutt nok, og med en ekstrabevilling på seks millioner kroner, startet de operasjonen gjengbekjempelse.

- Vi kan i hvert fall registrere at det ikke har vært noen alvorlige hendelser i det offentlige rom i denne perioden som vi kan definere som vår produksjonsfase, sier politiinspektør Iver Stensrud ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Nye allianser
Siden sommeren har Oslo-politiet drevet klappjakt på det pakistanske gjengmiljøet i Oslo, men avlytting, spaning og neste 100 pågripelser har ført til nye allianser.

TV 2 er kjent med at de strenge skillelinjene mellom A- og B-gjengen nå er borte. Selv de som er dømt for å ha skutt på hverandre, har inngått fred. Nå er det Young Guns, og ikke A-gjengen, som står mot B-gjengen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag