RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Frykter vi blir stemplet

Sist oppdatert:
19 år gamle Khamshajiny Gunaratnam (AUF) frykter at tamilene blir stemplet og fryktet etter gjengoppgjøret.

- Dette kom helt overraskende. Jeg hadde aldri trodd det kunne skje blant tamilene sier Khamshajiny Gunaratnam. Mandag var hun på stedet på Kalbakken i Oslo der en mann ble skutt og hogget ned under et oppgjør blant tamiler søndag.

Politiet etterforsker nå hvem som var involvert i oppgjøret, og hva som egentlig skjedde. To personer ble skutt i oppgjøret. En av dem fikk hogget av seg armen.

- Vi forsøker nå å finne ut hva som har skjedd. Vi har kommet godt i gang, og har fått en del informasjon, men vi har ingen mistenkte i saken. Hvis noen vet noe, håper jeg de kontakter politiet, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til Nettavisen mandag ettermiddag.

- Godt integrert
Gunaratnam er Arbeiderpartiets yngste valgkandidat i det kommende valget. Hun har bodd i Norge siden hun var tre år. Så lenge hun kan huske, har hun vært en del av det store tamilske miljøet på Oslos nordside. Hun hadde aldri hørt om gjenger eller lignende forhold blant tamilene før det smalt søndag.

- Tamilene er blant de best integrerte minoritetsgruppene i Norge, og mange av oss tar høyere utdanning. Nettopp derfor er det så rart at dette har skjedd med oss. Vi har mange forskjellige ungdomsgrupper og foreninger, så alle tamiler skal kunne ha et fellesskap de kan være med i. Dette må tydeligvis være noen som har falt utenfor, sier hun.

Må stoppe problemet
- Det jeg frykter mest er at tamiler nå skal bli stemplet for det noen få har gjort. Personlig har jeg aldri opplevd rasisme, men jeg vet at folk frykter alle pakistanere fordi man har A- og B-gjengen, sier hun.

Som ung politiker vil hun nå ta kontakt med ungdomsorganisasjonene for å se hvordan de bedre kan fange opp ungdommer som kan havne i feil miljø.

- Vi må ikke bare løse denne saken, men først og fremst jobbe forebyggende. Det er i ungdomsorganisasjonene og be dem informere, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere