- Fryktet noe slikt skulle skje

Foto: (Foto: Scanpix)

En person nær de drepte søstrene fryktet noe voldelig skulle skje, sier Human Rights Services.

Fremdeles er det uklart hvorfor de tre søstrene ble drept på Kalbakken forrige søndag, og den drapssiktede broren har ennå ikke blitt avhørt.

Men ifølge den konservative tenketanken Human Rights Service (HRS), skal konflikten i familien ha brygget lenge.

- Allerede i fjor fryktet min kilde at noe slikt skulle skje, sier informasjonsansvarlig i HRS, Hege Storhaug, til iOslo.no.

- Ville ikke innordne seg
Storhaug sier hun har vært i kontakt med flere personer som står familien nær, og de sier at den drapssiktede broren har vært i konflikt med søstrene.

- Det er ting som tyder på at de to eldste søstrene ikke ville innordne seg etter pakistansk kultur, og det var problematisk for den drapssiktede 30-åringen, sier Storhaug.

Kilder Nettavisen har pratet med, sier trippeldrapene var æresdrap. Politiet skal også ha koblet inn spesialister på æresdrap i saken.

- Syk i hodet
- Det ser definitivt ut som at kjønnsperspektivet er sentralt i denne saken. Han drepte jo søstrene sine, og ikke brødrene, sier Storhaug.

Ifølge naboer iOslo.no har pratet med, kledde søstrene seg i norske klær og snakket godt norsk.

Men den drapssiktedes bror (29) avviser at det er snakk om æresdrap. Han sier isteden at 30-åringen hadde psykiske problemer .

- Hva faen har en 13-åring med æresdrap å gjøre? Han var syk i hodet som drepte en 13 år gammel jente, sier den 29 år gamle broren til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.