*Nettavisen* Nyheter.

- Ga kunden strippekurs

Foto: Elisabeth Hægeland

Ifølge de ansatte i baren skal mannen ha fått opplæring i stripping.

09.02.06 16:48

Han oppsøkte strippebaren for en hyggelig kveld. og begynte å snakke med en av damene. Så kom regningen.

- Det går ikke an å robbe folk for så mye penger ustraffet, sa mannen i retten.

Mannen anmeldte String Showbar for å ha dratt penger fra hans visakort uten tillatelse, men saken ble henlagt på grunn av manglende bevis. Nå har mannen i 50-årene saksøkt strippeklubben for å få tilbake 207.000 kroner som han la igjen i baren ved to besøk.

- Jeg ble rett og slett så forbannet på at man bevisst kjører folk i en tilstand slik at de kan robbe dem for penger. Jeg er sikkert ikke alene, så dette ville jeg ta et oppgjør med, sa mannen i retten torsdag.

Møtte en hyggelig kvinne
I retten fortalte mannen hvordan han 26. april 2004 oppsøkte stedet nærmest ved en tilfeldighet. Han driver en familiebedrift, og var på jobbesøk i Oslo da han tok turen til klubben i Prinsensgate i Oslo.

- Jeg ble tatt imot av en jente som fortalte at det ikke skjedde noe her denne kvelden. Hun foreslo at vi kunne gå i et privat avlukke. Hun foreslo at jeg kunne kjøpe en flaske champagne. Det gjorde jeg. Det kostet 1600 til 2000 kroner. Jeg ble også spurt om vi ikke skulle ha en «lap dance» eller «table dance». Det kjøpte jeg også. Jeg betalte alt i baren, fortalte saksøker i retten.

- Snakket om dagligdagse ting
- Vi satt og pratet og hun tryglet: «Ta nå litt champagne så lar du bilen stå til i morgen.» Det ble til det. Dama var hyggelig og grei, fortalte mannen.

- Vi snakket om dagligdagse ting - løst og fast - om jobben min og jobben hennes. Jeg husker jeg spurte henne om hun syntes det var flaut å danse naken, men det hadde hun et greit forhold til, fortalte mannen i retten.

Ble svart
Mannen fortalte at kvinnen deretter spurte om hun kunne spandere noe av champagnen på de ansatte i baren, fordi det ikke skjedde noe i lokalene denne kvelden. Det sa mannen var greit, og han gikk ut. Mannen fortalte hvordan kvinnen selv ikke drakk champagne, og han så heller ingen andre drikke av flasken. Etter en god stund kom kvinnen inn igjen. De snakket litt til. Deretter sier mannen at det ble svart.

Det neste han husket var at han våknet opp i bilen sin. Han kjørte hjem. I løpet av kvelden hadde han fått kvinnens telefonnummer.

Ante ingenting om pengebruk
- Jeg ringte tilbake til kvinnen og spurte om jeg hadde oppført seg som en tosk, og om hva som hadde skjedd. Hun sa at jeg hadde oppført meg eksemplarisk, og at hun også hadde blitt full, fortalte mannen i retten.

På dette tidspunktet trodde mannen at han hadde brukt de 7000 kronene han hadde hatt i kontanter da han ankom String Showbar. I ettertid viste det seg at utestedet hadde trukket over 67.000 kroner. Dette merket mannen angivelig ikke før etter at han hadde besøkt stedet for andre gang.

Avtalte nytt besøk
For etter det første besøket holdt mannen kontakt med stripperen han hadde møtt på String Showbar. De to avtalte at han skulle ta seg en ny tur til klubben. Det skjedde 24. mai. Natt til 25. mai skjedde omtrent det samme, men denne gangen forsvant over 133.000 kroner fra kontoen.

På spørsmål om hvordan mannen kunne dra tilbake til klubben når det første besøket hadde kostet 67.000 kroner, svarte han:

- Det ble ikke reflektert over det, og jeg har heller ikke observert at det gikk så mye penger ut av kontoen. Når man vet at man har penger nok til alle regningene, så kontrollerer du de heller ikke, sa mannen i retten.

Men etter det andre besøket ble kortinnehaver oppringt av visa som fortalte om uvanlig høy aktivitet på kortet. Kortet sto på firmaet, og firmaet sto på kona. Dermed fikk mannen en telefon fra sin kone som hadde noen svært ubehagelige spørsmål.

- Hun var ikke veldig blid
- Hun var ikke veldig blid. Jeg hadde vært på strippeklubb og brukt masse penger på firmakortet. Det ble ikke godt mottatt. Jeg har reist mye, og aldri vært på byen, og ikke drukket alkohol i jobbsammenheng. Bortsett fra et par ganger i forbindelse med seremonier, sa mannen.

Mannen fortalte i retten at hendelsen ikke har ført til brudd i ekteskapet, og at kona har vist en viss forståelse.

- For det første skjønner hun at det har skjedd noe helt spesielt. Det går ikke an å bruke 130.000 kroner på en kveld, sa mannen.

Men på dette punktet er saksøker og saksøkte svært uenige. Advokat Sverre Næss, som representerer strippeklubben, sa i sitt innledende foredrag at det er fullt mulig å bruke 130.000 kroner på en kveld, og at det var nettopp det saksøker gjorde.

Saksøker mener at han har blitt dopet på utestedet String. 25. mai, samme dag som han hadde vært på utestedet. Legen testet ham ikke for narkotiske stoffer i blodet, men sa at tilstanden som ble beskrevet passet med hvordan folk oppfører seg etter å ha brukt rohypnol.

En tidligere arbeidsforbindelse av saksøker fortalte at han om formiddagen 25. mai fant saksøker i campingvognen der han sov. Han fant mannen i 50-årene bare få timer etter at visakortet sist var brukt på utestedet String.

- Jeg så at han pustet, men utover det var det ingen kontakt. Jeg gikk ut av campingvogn og lurte på hva jeg skulle gjøre. Jeg fikk ikke liv i ham, fortalte mannen i retten.

Mannen fortalte at han har erfaring med alkoholikere, og at det ikke virket som om saksøker var beruset, men tvert imot bevisstløs.

- Det luktet ikke fyll slik jeg ville tro at det skulle gjøre. Det var ikke tendenser til fyllelukt, sa mannen i retten.

- Opplæring i stripping
Advokat Sverre Næss sa at de ansatte i strippeklubben opplevde mannen som hyggelig og svært spandabel. På de to kveldene ga han 16.000 kroner i tips. Han spanderte på andre gjester i klubben og kjøpte mye såkalt «string money» i baren. Dette er penger som brukes til å kjøpe danser av jentene i klubben. Ifølge de ansatte i baren skal også mannen ha fått opplæring i stripping.

Mannens advokat poengterte i sitt innledningforedrag at den største delen av pengene ble trukket etter at klubben stengte klokken 03.00. Over 160.000 gikk altså ut fra mannens kort etter at klubben skulle ha stengt salget.

Det er satt av to dager til saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag