RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gangfelt gir flere ulykker

Sist oppdatert:
860 er skadd i fotgjengerulykker i Oslo de fire siste årene. Gangfelt kan være en trafikkfelle, ifølge Statens vegvesen

Åtte mistet livet. 94 fikk alvorlige skader, resten ble lettere skadd. Det er statistikken for de nær 870 som er skadd i fotgjengerulykker i Oslo de siste fire årene.

Falsk trygghet
Mange av ulykkene skjedde i gangfelt. Seksjonsleder Marit Kristin Skibakk i Statens vegvesen sier gangfelt kan være en trafikkfelle.

- Vi har fått høre at det er trygt å gå over vegen i gangfelt helt siden vi gikk på skolen. Det gjør at mange ikke ser seg skikkelig for når de skal over vegen, sier Solbakk i en pressemelding.

Fjernet gangfelt
Aftonbladet skrev i fjor at en rekke gangfelt i Sverige ble fjernet. Årsaken var at bilførere øker farten når de nærmer seg et gangfelt, for å vise at de ikke har til hensikt å stoppe. Farten er svært avgjørende for om fotgjengeren overlever. Kjører bilen i 30 kilometer i timer, overlever ni av ti. Øker farten til 50 kilometer i timen, dør hele åtte av ti, ifølge Solbakk.

Refleks redder liv
Vintermørket øker også faren for fotgjengerulykker. En av tre ulykker på Østlandet hvor fotgjengere er involvert, skjer i mørket.

Halvparten av ulykkene skjer i oktober, november og desember. Mange av disse ulykkene kunne vært unngått om folk var flinkere til å bruke refleks.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere