*Nettavisen* Nyheter.

- Gelius bør trekke seg

Norsk Luthersk Misjonssamband mener «Misse-presten» Einar Geilus bør trekke seg fra jobben.

13.01.06 16:47

- Geilus bør trekke seg fra prestejobben, sier Espen Ottosen, informasjonsleder i Norsk Luthersk Misjonssamband, til Kanal 24.

Denne uken ble det kjent at Einar Gelius skal være dommer i kåringen av miss Norge på lørdag.

Fredag ble det kjent at Gelius ønsker å holde misse-show inne i kirken.

- Jeg mener at Gelius ikke bør være prest. Jeg mener han skader kirken. Både fordi han gjør kirken useriøs, og fordi han ved mange, mange, mange anledninger har kommet med uttalelser som for eksempel svekker troen på bibelen som fundamentet for kirken, sier Ottosen til Kanal 24.

Gelius sier til VG at han til våren skal ha et stort misse-show i Vålerenga kirke sammen med misse-general Geir Hamnes.

- Står for et tvilsomt kvinnesyn

Arne Grønningsæter i Oslo bispedømmeråd sier til TV 2 Nettavisen at han ikke er enig i at Gelius bør trekke seg fra prestejobben.

- Jeg vil ikke si det på det nåværende tidspunktet, men det å stille opp i den juryen i missekonkurransen er uforenlig med hans rolle som prest, sier Grønningsæter.

Han sier at alle er velkomne i kirken, men at rammen for arrangementet er det viktige og det vet han for lite om nå.

- Det jeg har sett hittil er ikke en forkynning av det menneskesynet jeg vil at kirken skal forkynne. Det er ikke gærent å fokusere på sex, men man må ta for seg den positivet betydning den har for menneskelivet og ikke den kommersielle, sier han.

Grønningsæter har tidligere fordømt Gelius' deltakelse som medlem av misse-juryen.

Grønningsæter sier han ikke har tro på at Frøken Norge-konkurransen bidrar noe til å sette fokus på solidaritet, og mener konkurranser som Frøken Norge og Miss Universe står for et tvilsomt kvinnesyn.

- Jeg sa ja til å sitte i den juyren på den betingelse at vi skal ha et arrangement som også setter fokus på sosialt engasjement, at det ikke bare skal dreie seg om det ytre, har Gelius tidligere uttalt på Tabloid.
TV 2 Nettavisen har ikke lyktes å komme i kontakt med Einar Gelius fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.