*Nettavisen* Nyheter.

- Gelius trekker seg

Foto: (TV 2)

«Misse-prest» Einar Gelius er blitt bedt om å trekke seg som jurymedlem for Frøken Norge 2006.

13.01.06 17:44

Oslo-biskop Ole Christian Kvarme har hatt møte med sokneprest Gelius og bedt ham trekke seg fra juryen, opplyser Kvarme i en pressemelding.

- Etter det som foreligger og av familiære grunner, har sokneprest Einar Gelius valgt å følge dette rådet og trukket seg som medlem av denne juryen, heter det i meldingen.

Denne uken ble det nemlig kjent at Einar Gelius skulle være dommer i kåringen av Frøken Norge på lørdag. Fredag skrev VG at Gelius ønsket å holde et stort misse-show i Vålerenga kirke sammen med misse-general Geir Hamnes. Dette skapte sterke reaksjoner blant flere sentrale personer.

Bør trekke seg fra prestejobben
Espen Ottosen, informasjonsleder i Norsk Luthersk Misjonssamband, har tidligere uttalt til Kanal 24 at Einar Geilus bør trekke seg fra prestejobben.

- Jeg mener at Gelius ikke bør være prest. Jeg mener han skader kirken. Både fordi han gjør kirken useriøs, og fordi han ved mange, mange, mange anledninger har kommet med uttalelser som for eksempel svekker troen på Bibelen som fundamentet for kirken, sier Ottosen til Kanal 24.

Får støtte
Arne Grønningsæter i Oslo bispedømmeråd er ikke enig i at Gelius bør trekke seg fra prestejobben.

- Jeg vil ikke si det på det nåværende tidspunktet, men det å stille opp i den juryen i missekonkurransen er uforenlig med hans rolle som prest, sier Grønningsæter til TV 2 Nettavisen.

Han sier at alle er velkomne i kirken, men at rammen for arrangementet er det viktige og det vet han for lite om nå.

- Det jeg har sett hittil er ikke en forkynning av det menneskesynet jeg vil at kirken skal forkynne. Det er ikke gærent å fokusere på sex, men man må ta for seg den positivet betydning den har for menneskelivet og ikke den kommersielle, sier han.

TV 2 Nettavisen har ikke lyktes i å komme i kontakt med Einar Gelius fredag.

Bør Gelius trekke seg? Si din mening i Veggavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.