RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- GHB er tilbake

Sist oppdatert:
Minst to personer er på sykehus og tre pågrepet i forbindelse med seks GHB-tilfeller i Stavanger og Sandnes i natt.

En 30 år gammel mann er brakt til Stavanger universitetssykehus etter å ha fått i seg partydopet GHB ved et utested i Sandnes i Rogaland natt til søndag.

Flere fra ett utested
Samtidig har politiet fått beskjed av sykehuset om at en kvinne fra Stavanger også er på sykehus på grunn av GHB.

- Politiet har informasjon om totalt seks tilfeller av GHB i natt. Flere av disse tilfellene stammer fra ett utested i Stavanger, sier operasjonsleder Egil Karlsen til Nettavisen.

Det er foreløpig uklart hvor mange av disse som har resultert i sykehusinnleggelser. Politiet vil heller ikke oppgi hvilke utesteder det dreier seg om.

Tre tatt
Politiet ble varslet kl. 02.17 natt til søndag om at en av gjestene ved et utested i Sandnes hadde drukket noe han trodde var vanlig sprit.

- To-tre gutter hadde kommet med GHB-en. Han drakk rett fra flaska og har nok fått i seg større mengder enn det som er vanlig, sier operasjonsleder Egil Karlsen ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen.

Tre 19 år gamle gutter ble utpekt av vitner som de som hadde kommet med GHB-en.

- Guttene er siktet for å ha oppbevart eller overdratt GHB. De vil bli avhørt i løpet av dagen, sier jurist Cecilie Tonning i Rogaland politidistrikt.

Mannen var bevisstløs da han ble hentet av ambulansen.

Tonning fikk site melding fra sykehuset klokken 08.00 søndag morgen om at mannen lå i respirator. Tilstanden skal være stabil.

- Det er en stund siden sist det har vært GHB her, og så ble det rolig. Men nå virker det som er det tilbake, sier Karlsen.

Flytende ecstasy
- GHB skal ha blitt gitt til personer som har vært utsatt for seksuelle overgrep, og betegnes derfor ”date rape drug”. GHB brukes i kroppsbyggermiljøer for å øke muskelmassen.

GHB har i en rekke sammenhenger blitt omtalt som ”flytende ecstasy”, men ecstasy og GHB er forskjellige både når det gjelder kjemisk sammensetning og virkning. Utover at de begge ble introdusert som rusmiddel i løpet av de siste 10-årene, har de lite felles, skriver Folkehelseinstituttet.

Ifølge Ungdomsundersøkelsen fra 2001-2003 (SIRUS) har under en prosent av norsk ungdom mellom 15-20 år prøvd GHB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere