*Nettavisen* Nyheter.

- Gi barna mine en klem

Foto: (TV 2)

Terrorsiktet ropte beskjed, og brukte fingerspråk til de medsiktede. - Det var dette vi fryktet, sier aktor.

09.03.07 12:59

(iOslo.no) Politiets sikkerhetstjeneste frykter de terrorsiktede kan ha utvekslet hemmelige koder i retten.

Kan få fem uker varetekt
Fredag blir det avgjort om Arfan Q. Bhatti skal varetektsfengsles på nytt. Aktoratet har bedt om fem uker, og håper å ha innstillingen til tiltale klar til den 13. april. Forsvaret på sin side mener Bhatti bør slippe fri snarest.

Det ble kaos under fengslingsmøtet fordi to av de andre siktede i terrorsaken møtte opp i retten. Politiets sikkerhetstjeneste ville absolutt ikke at de skulle få kommunisere med Bhatti, fordi man frykter at han kunne gi beskjeder om å fjerne eller ødelegge bevis i saken.

Utvekslet håndsignaler
Retten bestemte til slutt at det bare var pressen som fikk være til stede under fengslingsmøtet, men før de to medsiktede gikk ut fra rettssalen ble det utvekslet flere håndsignaler mellom dem og Bhatti.

- Gi barna mine en klem, var den eneste verbale kommunikasjonen som ble gjennomført.

Den terrorsiktede Arfan Q. Bhatti har to barn, på henholdsvis ett og tre år.

- Det var kommunikasjon av denne typen vi fryktet. Jeg har ikke grunnlag for å si noe om hva fingerspråket betyr, eller hva som ble uttrykt. Det blir i tilfelle bare spekulasjoner. Men det siste han sa var «Gi barna mine en klem», sier aktor Eivind Wiese Vigeland til iOslo.no etter at fengslingsmøtet er over.

Innstilling klar i april
PST ba fredag om fem ukers varetekt for Bhatti. Årsaken til at man ikke ber om fire uker, som i utgangspunktet er det lengste man kan varetektsfengsle noen om gangen, er at fredag om fire uker faller midt i påsken. Derfor ba man om en uke lenger enn vanlig.

- Vi håper at vår innstilling er klar til 13. april, og i det fengslingsmøtet ønsker vi å legge frem alt vi har så langt. Etterforskningen kommer til å pågå også etter dette, sier Wiese Vigeland.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.