*Nettavisen* Nyheter.

- Gi der det trengs

Nordmenn bør støtte både høstens TV-aksjon «Drømmefanger» og gi til jordskjelvofre i India og Pakistan.

12.10.05 13:42

Det mener kommunikasjonsansvarlig Mette Andersen i TV-aksjonen 2005.

- Vår holdning er at det må være rom for både å bidra til arbeid med å bekjempe kvinnevold gjennom TV-aksjonen og nødhjelp i Pakistan og India. Vi har all mulig sympati med ofre og pårørende til jordskjelvkatastrofen, og ser det som viktig at folk får anledning til å bidra til hjelpearbeidet der også, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Ber om hjelp
Mange store, norske nødhjelpsorganisasjoner ber nordmenn om å åpne lommeboka og gi sitt til nødhjelpsarbeidet i områdene som er rammet av jordskjelvet. Pengene strømmer inn. Andersen tror ikke at budskapet med årets TV-aksjonen vil drukne i jordskjelvkatastrofen.

- Jeg håper ikke det. Vi har siden målet med aksjonen ble kjent, mottatt mengder med epost og telefoner fra folk som mener det er flott at vi bringer arbeidet mot kvinnevold fram, sier hun.

TV-aksjonen har også godt samarbeid med de store hjelpeorganisasjonene, deriblant Røde Kors, som skal bidra med bøssebærere.

Tradisjon
Det er 32. året at TV-aksjonen arrangeres i Norge. TV-aksjonen «Drømmefanger» skal hjelpe dem som opplever vold i hjemmet, overgrep i krig og konflikt, kjønnslemlestelse, eller utsettes for kynisk menneskehandel. Alle prosjektene gjennomføres av lokale kvinneorganisasjoner som hjelper kvinner der behovet er størst - i Sørøst- og Øst-Europa, Afrika, Asia/Midtøsten og Latin-Amerika

-TV-aksjonen står sterkt i den norske befolkningen. Så vi håper at folk gir sitt bidrag, og også hjelper til med å samle inn penger, sier hun.

Så mange som 100.000 bøssebærere vil være i sving 23. oktober. Du kan fortsatt melde deg.

Arbeidet med prosjektene koordineres av FOKUS - Forum for Kvinner og Utviklingsspørsmål. FOKUS er en bred sammenslutning av mer enn 60 kvinneorganisasjoner og kvinneutvalg i Norge som arbeider for å bedre kvinners situasjon internasjonalt gjennom egne bistandprosjekter.

Langsiktig arbeid
Andersen fremhever at arbeidet med å bekjempe kvinnevold er et langsiktig prosjekt.

- Kvinnevold er fortsatt et tabubelagt område som det tar lang tid å gjøre noe med. Ved vårt arbeid vil vi bringe problemet med vold mot kvinner fram i lyset. I de landene vi skal bidra, er hjelpeapparat for kvinner som har opplevd dette gjerne helt fraværende, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.