RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gi dyremishandlere samfunnsstraff

Sist oppdatert:
Grønn Ungdom mener dyremishandlere skal dømmes til samfunnsstraff. - Samfunnet tar ikke dyremishandling på alvor, mener ungdomspartiet.

En 22-årig kvinne som ble tatt for dumping av fem katter, blant dem to fem dager gamle kattunger, ble nylig ilagt en bot på 2000 kroner av Romerike politidistrikt.

- 2000 kroner i bot for dumping av fem medskapninger, viser bare at samfunnet ikke tar dyremishandling på alvor, skriver talsperson Sondre Båtstrand i De Grønnes ungdomsparti i en pressemelding.

Mange historier
Grønn Ungdom får stadig vekk høre om episoder hvor mennesker har pint dyr, og det ser ut til at katter er særlig utsatt. Bare den siste måneden har vi sett avisoverskrifter som «Fant kattelik og kattefeller», «Katten Karl Fredrik var blink», «Kattunger dumpet fra biler», «Kastet pus i søpla», «Skoten med luftgevær», «Dumpet i grøfta» og «Dødelig skadet av skudd».

Grønn Ungdom påpeker at dyrevernloven åpner for fengsel i ett år for dyremishandling, og tre år for grov mishandling.

- Det kan gis ubetinget fengselsstraff, men vi mener det er mer hensiktsmessig å ta i bruk samfunnstjeneste. La dyremishandlerne gjøre noe positivt for samfunnet, oppfordrer Båtstrand.

Her kan du diskutere om dyremishandlere bør få strengere straff:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere