RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gi maskinpistol til konfirmasjonen

Sist oppdatert:
Vigrid-leder Tore Tvedt mener norsk ungdom burde få en MP5 - en maskinpistol - i konfirmasjonspresang. Politiet kobler flere av de siktede etter våpenkuppet på Jørstadmoen til den høyreekstreme organisasjonen.

- På generell basis kan jeg si at min mening er at all ungdom i landet burde få en MP5 i konfirmasjonsgave. Deretter burde de få tilbørlig opplæring, sier Vigrid-leder Tore Tvedt til TV 2 Nettavisen.

- Bør jo kunne forsvare seg
Dette er Tvedts svar på spørsmålet om hva som er hans generell syn på våpen.

- Et folk bør jo være i stand til å forsvare seg, sier Tvedt.

Etter våpentyveriet på Jørstadmoen i august, kobler politiet nå flere av de siktede til den høyreekstreme organisasjonen Vigrid.

Tvedt sier han ikke har noen kjennskap til at Vigrid-medlemmer eller folk med annen tilknytning til organisasjonen, skal være siktet i saken. Totalt er ti personer siktet for våpentyveriet.

- Jeg kjenner ikke noe til dette og jeg vil ikke spekulere i om så er tilfelle, sier Tvedt.

- Hva syntes du om at Vigrid blir koblet til tyveriet?

- Jeg kan uansett ikke gjøre noe med det. Dette er uansett en sak de som ikke liker meg vil bruke til fulle, sier Tvedt til TV 2 Nettavisen.

Politiet: - Kobles til Vigrid

På en pressekonferanse onsdag, bekreftet politiet at våpentyveriet har en kobling til Vigrid.

- Enkelte av de personene som er pågrepet i saken har tilknytning til et høyreekstremt miljø, Vigrid, opplyser politiinspektør Olav Sørby ved Gudbrandsdal politidistrikt på politiets pressekonferanse som nå pågår på Lillehammer.

Ti siktet
Totalt er ti personer pågrepet for våpentyveriet. En av de pågrepne har tidligere hatt et ansettelsesforhold til Jørstadmoen.

Ifølge VG skal man hjemme hos hans 26 år gamle bror ha funnet flere dokumenter som knytter 26-åringen til Vigrid.

Under våpentyveriet forsvant 66 AG3-automatvåpen, 42 P80-Glock-pistoler, 2 Lüger-pistoler, 2 MG3-maskingevær, 1 skarpskyttergevær og 10 MP5.

De siktede blir onsdag fremstilt for varetekt.

En av dem, en 26-åringen, erkjenner straffskyld etter siktelsen i forbindelse med våpentyveriet på Jørstadmoen. Han er siktet for grovt våpentyveri.

Politiet har onsdag en pressekonferanse verdrørende Jørstadmoen-tyveriet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere