RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gi nordmenn 20.000 kroner hver

Sist oppdatert:
- Hver nordmann bør få aksjer for 20.000 kroner, sier stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter (Frp) etter at det ble kjent at Norge har 800 milliarder kroner i oljefondet.

Frps Gjermund Hagesæter vil gi folket direkte kontroll med noe av pengene. Tanken er å overføre aksjer i selskaper som Coca-Cola, Statoil og Hydro, med bindingstid eller skatteplikt dersom de blir solgt før 5-10 år er gått.

– En slik overføring ville gitt svært mange en ny og lærerik erfaring med hvordan aksjemarkedet fungerer, og ville også gitt økonomer og politikere bedre innsikt i hvordan norsk økonomi eventuelt ville blitt påvirket av en slik formueoverføring, skriver Hagesæter i en pressemelding.

Høyre og Ap imot
Finansminister Per-Kristian Foss (H) sier til NRK at han ikke vil bruke mer oljepenger enn staten allerede gjør. Ap sikrer regjeringen flertall for dette synet.

–Det er helt nødvendig at vi ikke oppfører oss som Lotto-milliardærer selv om det er oppgang på Børsen. Det ville være helt ødeleggende for norsk industri. Spørsmålet om hvor mye oljepenger som skal brukes kan ikke endres i takt med svingninger på Børsen, sier Aps finanspolitiske talskvinne Hill-Marta Solberg til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere