RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gi oss Lerum julebrus tilbake

Sist oppdatert:
Folket er i harnisk over at den velsmakende julebrusen fra Lerum ikke er i butikkhyllene i år.

(iBergen.no) Tidligere i år ble det kjent at Lerum skal kutte ut all produksjon av brus. Men først nå kommer sjokket - julebrusen er ikke i hyllene.

- Julebrus fra Lerum er den aller beste på smak, det er en lang tradisjon og det blir ikke skikkelig julemiddag uten Lerum julebrus, forteller Lene Fløysand til Bergens Tidende. Mandag startet hun et opprop på internett, og da iBergen.no var innom nettsiden opprop.no klokken 09 i dag, hadde 1600 personer skrevet under på oppropet.

Nedlesset i post og mail
Direktør i Lerum, Jan Petter Vadheim, ble mildt sagt sjokkert over at reaksjonen var så sterke hos folk. De siste ukene har han blitt nedlesset med mail, sms og brev fra folk som krever julebrusen tilbake i hyllene umiddelbart.

- Den siste uken har det tatt fullstendig av. Vi var ikke klar over at julebrusen vår var like viktig som ribbe, pinnekjøtt og surkål, sier Vadheim som humrer over den gode responsen. Han har også fått med seg oppropet på internett som viser at dette virkelig er alvorlig for mange mennesker på søk etter julestemning.

En av mailene som har tikket inn, kom fra noen hormonelle kvinner; «Vi er en gjeng med gravide damer som har fått en grusom beskjed fra Rema 1000 om at det ikke kommer julebrus fra Lerum i år. Vær så snill å si at dette er feil og at dere selvsagt kommer med den beste julebrusen i år også. Mange fortvilede hormonelle damer venter på svar».

- Hva skal dere gjøre nå da?
- Jeg har lovet at vi skal gjøre et forsøk på å få den inn igjen i produksjon. Vi har ikke alle bitene på plass ennå, men jobber med å hente inn råstoffet og etikettene og finne butikkjeder som vil ta inn brusen. Vanligvis starter vi produksjonen av julebrus i begynnelsen av oktober, så det haster litt skal vi få noe ut i butikkhyllene.

- Men dere klarer det vel?
- Håper å ha den i hyllene noen uker før jul, ja.

Julebrus også neste år
Selv om Lerum slutter med brusproduksjon 1.februar, ser Vadheim at han kanskje må gjøre et unntak for julebrusen.

- Vi har mulighet til å lage brus på gjenvinningsflasker, og har anlegg som takler dette. Og vi har jo ikke lyst til å ødelegge julen for folk, sier Vadheim som dermed går langt i å love at vi finner Lerum julebrus i hyllene også neste år.

Dermed er julen reddet, både i år og neste år, for oss om ikke klarer å komme i den rette stemningen uten en flaske Lerum julebrus. Så får vi heller bite i oss at det bare blir produsert julebrus i 1,5 litersflasker i år.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere