RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gi penger til tiggerne!

(PD/Per Arne Rennestraum)
Sist oppdatert:
Høyre-politiker Inger Marit Osland oppfordrer folk til å gi så det monner til tiggerne i byen, slik at de kan reise hjem til barna sine i Romania.

Det går et kaldt gufs gjennom Storgata i Porsgrunn denne fredag formiddagen. For bystyremedlem Inger Marit Osland er det en helt vanlig bytur, der hun møter «gamle kjente», skriver PD.no.

Sponser ektepar

Den siste tiden har hun med jevne mellomrom sponset ekteparet Valentina og Gheorge Lucan med penger. I tillegg vanker det også en kopp kaffe og noen boller som hun kjøper fra Narvesen.

Les også: - Vi gir dem et minimum av verdighet

Du har sikkert sett dem. Valentina og Gheorge sitter på hvert sitt hjørne av det gamle Plenty-bygget.

Gheorge har rigget seg til med papirkoppen sin i Stangsgate.

Valentina sitter utenfor polet i Storgata.

Isolere huset

I avisene raser debattene om organisert tigging, utenlandsk mafia og bakmenn som soper til seg pengene. For Gheorge og Valentina handler det om å skrape sammen nok kapital til å isolere huset i hjembyen Bengesti.

- Jeg håper folk vil gi penger sånn at de kan komme seg hjem og besøke barna sine, litt tidligere enn det de hadde tenkt. Ungene lengter sikkert etter foreldrene sine, sier Inger Marit Osland.

Valentina lyser opp når hun ser at Inger Marit kommer med bollepose og en kaffekopp. Noen slanter ramler ned i koppen også. Varm væske og ferske boller gjør at den rumenske småbarnsmoren kan gå den kalde ettermiddagen i møte, litt lettere til sinns.

Vondt i ryggen

Valentina fryser. Hun peker på ryggen sin for å vise hvor vondt det er. En polkunde stanser opp for å legge noen mynter i koppen.

Om natta må de ta med seg alt de eier og har, og det er ikke så mye, og finne et sted der de kan sove. Kanskje blir det en ny natt i jernbaneundergangen.

Vi runder hjørnet for å hilse på Valentinas ektemann. Gheorge lyser også opp når han ser at kaffe og boller er på vei.

Han kjenner jo Inger Marit.

- Jeg vil gjerne jobbe som mekaniker, men får ikke jobb, sier han.

Ingen helgen

- De er her på grunn av barna sine. Det synes jeg folk skal respektere, sier Inger Marit, som er opptatt av ikke å bli framstilt som en helgen.

- Jeg kan være veldig egoistisk når det gjelder meg selv. Men det henger også mye igjen fra oppveksten. Jeg kommer fra et hjem med åtte søsken. Men far min sa alltid at alle har ansvar for hverandre – og at det alltid er en mulighet for å dele med andre. Vi hadde ikke så mye, da vi vokste opp i Hovenga. Men det manglet ikke på kjærlighet og mye humor, sier Osland.

Det har hun tatt med seg videre i livet.

Les flere nyheter fra Porsgrunns Dagblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere