RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gikk galt da politiet skjøt

Sist oppdatert:
Advokat Trygve Staff mener Ridvan Halimi ikke kan dømmes for drapet på politimannen.

STAVANGER (Nettavisen): - Jeg har min oppfatning av at her kom alt galt ut fordi politiet skjøt først. Og da skjedde det meget, deriblant på samband, som førte helt galt av sted, sa Halimis forsvarer, advokat Trygve Staff i sin posedyre i Gulating lagmannsrett tirsdag.

Ridvan Halimi har erkjent å ha deltatt i Nokas-ranet, men han nekter for å ha noe med drapet på politimannen Arne Sigve Klungland å gjøre.

Medtiltalte Kjell Alrich Schumann har innrømmet at det var han som løsnet skuddene som traff Klungland, men at det var et uhell.

I saken er 11 tiltalt for ran med døden til følge.

- Nærmest et skuespill

Staff påpekte at Halimi ikke hadde blitt med på ranet dersom han hadde sett for seg en slik tragisk utgang.

Kravet for å dømme noen for dødsfølgen er at man kunne ha innsett at dette kunne skje, og ikke bare at man burde ha innsett det.

- Hvis en ser på vår sak så ser en at det er et ran satt i scene av David Toska, som har en myndig regi på det hele. Det har vært iscenesatt at vaktene er ustyrt med våpen som rekvisitt. Det har vært nærmest et skuespill for at det for publikum skal virke som en øvelse, sa Staff.

Han viste til at vitner også har fortalt at de trodde det var en øvelse, og ikke et ran.

- Slik sett var iscenesettingen vellykket. Våpen var en rekvisitt, sa Staff.

Halimi var vakt utenfor Nokas-lokalene under ranet, og var utstyrt med våpen. Han bærte også bagger med penger. Ifølge hans forsvarer fikk han på forhånd beskjed om at våpnet ikke skulle brukes uansett.

Han fortalte også om et kvinnelig vitne som nesten kom helt bort til Halimi på Domkirkeplassen, og han da vinket henne bort.

- Hun oppfattet ikke ham som truende, men som hjelpende. Og det gir jo en indikasjon på at iscenesettingen langt på vei var vellykket. Kunne man på bakgrunn av kunnskapen til Toska forutse noe annet? Mannen som hadde en høy stjerne i det kriminelle miljøet etter ranet på Bryn. Man skulle sperre inne politiet. Kunne man da regne med at noen skulle være så uheldig å løsne skudd? spurte Staff.

- Ingen ønsket å skade
Mens han sto vakt, brukte ikke Halimi våpenet, vektla advokaten.

- Han løsnet ikke et skudd fra hans våpen. Så man kan jo spørre hvorfor det gikk så galt som det gjorde, sa Staff før han antydet at politiet selv utløste det hele ved at de først løsnet skudd.

- Ingen hadde ønske om å skade noen, sa Staff, som i starten på sin prosdyre påpekte at Halimi tydelig har gitt utrykk for at han ikke kunne forutse den dødelige utgangen.

Staff påpekte også at Halimi ikke kan dømmes for organisert kriminalitet.

- Vi har ingen beviser for at han tilhører noe organisert miljø, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere