*Nettavisen* Nyheter.

- Gikk mot partiets standpunkt

Huseby-motstanderne slikker sine sår etter vedtaket i Oslo bystyre i går om flytting av den amerikanske ambassaden. I Venstre blir det intern oppvask.

08.12.05 10:49

- Venstre er mot en plassering av ambassaden på Huseby, og jeg registrerer med dyp beklagelse at Venstres 1. vararepresentant likevel gikk mot partiets standpunkt, sier Ola Elvestuen, gruppeleder i Oslo Venstre, i en pressemelding.

Tre utbrytere
I Oslo bystyres møte i går ble det flertall for reguleringsplanen for ny amerikansk ambassade på Huseby. Sosialistisk Venstrepartis gruppeleder Kari Pahle, nestleder i Arbeiderpartiets gruppe Tom Pape og Venstres 1. vararepresentant Ane Willumsen, brøt ut fra sine respektive partigrupper og dannet flertall sammen med Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti for reguleringsplanen. Stemmetallet ble 30 for og 29 mot reguleringsplanen.

Hjemme med feber
Venstregruppa har hele tiden vært imot flytting av ambassaden. Men da Da Jennie Johnsen, en avVenstres tre faste bystyrerepresentanter fikk feber og måtte være hjemme, ble vararepresentant Ane Willumsen innkalt til møtet i bystyret. Ifølge Elvestuen ble det kort tid før møtet kjent for gruppelederen at hun ville stemme mot partiets standpunkt. Da ordet ble fritt etter de faste innleggene da bystyret behandlet saken, gikk Willumsen opp på talestolen.

- Klar hele tiden
- Jeg vil ikke stemme med resten av gruppa. Jeg har hele tiden vært klar på at jeg vil stemme for min overbevisning. Sikkerhetstilstanden rundt ambassaden i Drammensveien er så prekær at vi må få flyttet ambassaden, sa hun.

- Jeg vet at veldig mange i mitt parti vil bli veldig rasende på meg, men min oppgave som folkevalgt er å tenke på hele byen. Hadde vi hatt en troverdig alternativ, så hadde jeg gått for det, sa vararepresentanten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag