RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gilde-topper bør få sparken

Høyre mener ledere i både Gilde og Mattilsynet bør få sparken etter E.coli-skandalen.

Høyres landbrukspolitiske talsmann, Torbjørn Hansen, mener matsmitteskandalen har avslørt at Gilde har hatt for dårlige systemer for matvarehåndtering og hygiene.

- Når de i tillegg håndterer saken på en skandaløst dårlig måte, så ville det være underlig om ikke Gilde-styret gir en respons på ledelsens håndtering av saken, sier han til Dagsavisen.

Frps Haralt T. Nesvik, som er leder for Stortingets helsekomité, krever at Gilde skal granskes.

Skandalen bør få etterspill også for Mattilsynet, mener Hansen, og viser blant annet til at tilsynet brukte svært lang tid på å finne smittekilden til E.coli-bakterien.

Helse- og omsorgsminister Sylvia T. Brustad sier til Dagsavisen at hun har tillit til Mattilsynets direktør Joakim Lystad. Torsdag ble det kjent at 1400 kilo salami- og fårepølse som skulle vært destruert, likevel ble lagt ut for salg. Søndag oppdaget en kvinne saueavføring i steken sin da hun skulle lage familiemiddag. Brustad sier at begge disse skandalene først og fremst er Gildes ansvar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere