*Nettavisen* Nyheter.

- Gir ikke opp

Dagfinn Høybråten gir ikke opp selv om Karmøy KrF nekter å følge fylkets nominasjonskomité, og sette ham på toppen av stortingsvalglista. Se innslag på web-TV.

14.09.04 23:36

Det mektige lokallaget har ikke gitt opp kampen for en lokal kandidat på listetoppen.

På et ekstraordinært styremøte tirsdag ble det gjort et enstemmig vedtak om å holde fast ved lokallagets opprinnelige liste hvor Karmøys egen ordfører Kjell Arvid Svendsen figurerer på topp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Krf

- Vi støtter selvfølgelig at partilederen må få en plass på Stortinget, men mener han må nomineres der hvor han bor eller har vokst opp, altså i Oslo eller Akershus, sier lokallagets leder Kåre Bakkevold til TV 2 Nyhetene.

Dermed er det duket for kamp med Karmøy-ordføreren og partilederen om topplasseringen i Rogaland.

Gir ikke opp
Dagfinn Høybråten gir ikke opp av den grunn.

- Jeg forstår at ønsket om en lokal kandidat er sterkt, og det er tradisjon i Norge, men det er en viktig avklaring som har skjedd for KrF som helhet og det har Rogaland tatt ansvar for, sier han til TV 2 Nyhetene tirsdag kveld.

Han kvier seg ikke for kampen om topplasseringen med Karmøy-ordføreren

- Ro er ei det beste, men at man noe vil, sier Høybråten.

- Spilleregler ikke fulgt
Bakkevold sier til NTB at man ikke skal ta Høybråtens topplass i fylket for gitt. Han tror det er flere lokallag, særlig i Nord-Rogaland, som vil holde fast ved sin opprinnelige innstilling.

Harmen er stor i lokallaget etter at nominasjonskomiteen i fylket sist fredag besluttet å be Høybråten om å toppe stortingsvalglista.

- På vår liste figurerer ikke Høybråten, for han var det ingen som visste noe om da vi hadde vårt opprinnelige nominasjonsmøte. Høybråten bor ikke i Rogaland og er kommet inn i prosessen altfor sent, sier Bakkevold til NTB.

Karmøy KrF mener den lokaldemokratiske prosessen ikke er fulgt, men understreker at når nominasjonsmøtet har sagt sitt 20. november vil lokallaget drive en aktiv valgkamp for den som blir listetopp, uansett hvem det er.

- Men personlig håper jeg Høybråten nå tar til fornuft og forstår at det er ingen god demokratisk prosess som er satt i sving. Jeg håper han følger de demokratiske spillereglene og stiller seg til disposisjon i det fylket hvor han bor, nemlig Akershus, sier Bakkevold.

Støtte på hjemmebane
Nesodden KrF vil imidlertid ha Dagfinn Høybråten på topp på Akershus’ stortingsvalgliste, til tross for at partilederen har takket ja til å toppe Rogalands liste.

Tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland havner helt nede på femteplass på innstillingen lokallaget samlet seg om tirsdag kveld.

- Vi går ut fra vårt lokallags ønsker, uavhengig av hva som skjer i andre fylker, sier Nesodden KrFs leder Pål-Erik Plaum til NTB.

Nesodden er Høybråtens egen hjemkommune.

Også Ullensaker KrF har nominert Høybråten på topp, melder NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.