- Giskes største mageplask

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Frp mener næringsministeren har tabbet seg ut i forhold til John Fredriksen.

18.08.10 10:42

Skipsreder John Fredriksen og Frontline ble i januar i år hyllet av næringsminister Trond Giske (Ap) for vilje til å flagge hjem deler av sin flåte.

Nå gjør Fredriksen full retrett - og vil ikke flagge skipene hjem til Norge og Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS).

- Gedigent mageplask
I stedet har Fredriksen flyttet alle sine skip under norsk flagg ut av landet.

- Dette er direkte skuffende, og jeg stiller spørsmål ved hvordan Trond Giske solgte dette inn overfor media og det norske folk. Dette er et gedigent mageplask av Giske, sier Harald Nesvik (Frp) til Nettavisen.

Nesvik er nestleder i næringskomiteen på Stortinget.

- Medieminister
Dette ble fremstilt som et stort skup av Giske, mener han.

- Hva sier dette om næringsministeren?

- Vi vet ikke alt som ligger til grunn for at Fredriksen ikke vil flagge hjem, men det kan virke som om Giske er mye flinkere til å selge inn gode saker enn å følge dem opp i ettertid. Han fremstår som en medieminister.

- Det er svært skuffende at Fredriksen ikke flagger hjem, legger Nesvik til.

- Må gjøre mer enn å prate
- Hvor ille er det at båtene ikke kommer hjem?

- Det dramatiske er at han flagger ut de siste, selv om de ikke har hatt noe særlig norsk mannskap. Fra utsiden kan det se ut som om statsråden var fornøyd med å si at to skip skulle komme hjem. Når dette viser seg å ikke stemme, blir Giske helt stille.

- Hva mener du må gjøres videre?

- Vilkårene for skipsregisteret må bli bedre, slik at det blir attraktivt å flagge hjem. Nå må departementet finne ut hvor det glapp. Giske må gjøre mer enn å bare prate, mener Nesvik.

Han oppsummerer slik:

- Problemet er signaleffekten av denne handlingen til Fredriksen - og at Giske tok på seg æren for at dette skulle lykkes.

Nettavisen har vært i kontakt med Nærings- og handelsdepartementet for å få en kommentar fra Giske.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.