RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gjengkampen vil ta år

Sist oppdatert:
- Løftene fra justisministeren holder ikke i kampen mot gjengene, mener Oslo politiforening.

- Vi har fått noen ekstra midler frem til nyttår, men dette er ikke nok. Kampen mot gjengene vil ta flere år og koste mye penger, sier leder for Oslo politiforening, Sigve Bolstad, til iOslo.no.

Etter gjengskytingen på Aker Brygge 20. august, varslet justisminister Knut Storberget og ledelsen ved Oslo-politiet en storoffensiv mot gjengmiljøene i hovedstaden.

Men ifølge polititjenestemennene og juristene får de ikke nok ressurser til å bekjempe blant annet A- og B-gjengen.

- Helt uakseptabelt
Lederen kaller skytingen helt uakseptabel, og mener det er viktig at samfunnet nå setter en standard for hva som tolereres. Men Bolstad er svært kritisk til signalene fra justisministeren til nå.

- Det holder ikke når statsråden sier at Oslo-politiet må ta midler fra andre deler av budsjetter for å bekjempe gjengene. Hvis de skal satse, så må de gi mer penger etter nyttår, sier Bolstad.

Røde Ferrarier
Politiet har kjørt flere aksjoner mot gjengmiljøene etter skytingen på Aker Brygge, men så langt er kun to personer mistenkt for skytingen i varetekt. De tre andre er fremdeles på frifot .

- I denne saken var det ikke nok med et par etterforskere på saken. Rett etter skytingen skulle det vært hjemmebesøk hos de mistenkte, og vennemiljøene skulle vært oppsøkt, sier Bolstad.

- Og så må man finne ut om det står en rød Ferrari i garasjen. Og hvis den er leaset, så finner man ut hva slags garanti som står på den.

Har du tips om gjengmiljøene i Oslo? Tips iOslo.no på tips@ioslo.no eller send SMS til 1984 med kodeord «ioslo» først (kr 1).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere