*Nettavisen* Nyheter.

- Gjengvoldtekt med knipetang-tortur

Tre litauiske menn er tiltalt for sjokkerende brutale gruppevoldtekter og hallikforsøk i Oslo.

26.07.07 10:25

(iOslo.no) Statsadvokatene i Oslo har tiltalt tre menn fra Litauen i en av Oslos mest brutale gruppevoldtekts- og halliksaker. De tre mennene skal ha misbrukt elleve kvinner sommeren 2005.

De tre mennene skal ha voldtatt fire kvinner ved fire ulike anledninger, blant annet i en leilighet på Aker Brygge. I tillegg skal kvinnene ha blitt torturert og truet under voldtekten, skriver Dagsavisen.

De tiltalte som ikke voldtok sørget ifølge tiltalen for at kvinnene ikke kom seg unna. For å holde voldtektsofrene i sjakk, skal mennene ha tatt kvelertak, truet med kniv, brukt knipetang på kvinnenes kroppsdeler og slått med både never og støvsugerrør.

- Enten kommer du med på rommet, eller så skal vi gjøre det på en annen måte, skal en av de tiltalte ha sagt.

Han skal også ha holdt en kniv mot kvinnen mens han voldtok henne.

Ifølge tiltalen kom litauerne i kontakt med kvinnene, som er litauiske prostituerte, gjennom å utgi seg for å være kunder. Etter mishandlingene skal de ha ranet kvinnene for penger og verdigjenstander, for så å prøve å presse dem til prostitusjon gjennom drapstrusler.

Alle de tre tiltalte, som var i 21-22-årsalderen da overgrepene skal ha funnet sted, nekter straffskyld. Samtlige er tidligere dømt til seks års fengsel i Sverige for grovt ran. Rettssaken i Oslo tingrett starter 19. september.

Les flere nyheter fra iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.