RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gjerrig mot fedrene

Sist oppdatert:
SVs Kristin Halvorsen og Aps Anniken Huitfeldt mener at regjeringen er gjerrig mot fedre i det nye lovforslaget om pappapermisjon.

I tirsdagens Aftenposten fikk regjeringen kritikk for det nye forslaget om å la fedre bruke pappapermisjonen etter fødselen. Likestillingsombud Kristin Mile sa det var et skritt i feil retning å ta fra de fire ukene som fedre skal være alene hjemme med barnet.

Kristin Halvorsen og Ap Anniken Huitfeldt mener at man heller bør gi fedre to uker fødselspermisjon i tillegg til pappapermisjonen. Dette er allerede vanlig i det offentlige og i mange private bedrifter.

- Vi burde sørge for at alle hadde den muligheten. SV har foreslått det. Permisjon etter fødsel dreier seg om at mor trenger hjelp. Pappapermen handler om at samfunnet vil investere i kontakten mellom far og barn, sier Halvorsen.

Anniken Huitfeldt sier at Arbeiderpartiet har diskutert saken, men ikke konkludert. Hun mener at lovforslaget som nå foreligger vil ta presset vekk fra arbeidsgivere når fødselspermisjonen blir diskutert i lønnsforhandlingene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere