RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gjør best nytte for meg her

Sist oppdatert:
Jan Petersen mener det ville vært for tidlig å reise til de flomrammede områdene i Thailand denne uken.

Utenriksminister Jan Petersen og norske myndigheter har møtt mye kritikk for håndteringen av jordskjelvkatastrofen i romjulen. Blant annet blir det pekt på at Petersen ikke har reist til de katastroferammede områdene i Thailand, i motsetning til den svenske utenriksministeren Laila Freivalds.

I TV 2 Nyhetene lørdag svarte Petersen på kritikken.

- Jeg mente det var for tidlig å gjøre det denne uken. Det har vært veldig mye å ta vare på her hjemme, sier han angående en eventuell reise til Thailand.

- Vi begynner å sluttføre de oppgavene nå. Jeg tror det har vært viktig at jeg har vært her, ikke minst har det vært tusen spørsmål å svare på, det gjør jeg best herfra, legger han til.

Utenriksministeren peker på at den svenske utenriksministeren har fått mye kritikk for at hun reiste til Thailand, mens han selv får kritikk for ikke å reise.

- Jeg kan ikke være to steder på en gang. Jeg gjør best nytte for meg her nå, slår han fast.

Petersen ble også spurt om hvordan han stiller seg til påstandene om at den norske ambassaden i Bangkok kom for sent i gang med arbeidet etter katastrofen.

- Det er ikke riktig å prøve å fordele skyld nå, svarte Petersen. Men han lovte en grundig gjennomgang av krisehåndteringen på et senere tidspunkt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere