RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Glad det er over

Sist oppdatert:
- Nå er jeg glad dette er over, sier en preget Zahid Ali til Nettavisen.

HORTEN (Nettavisen): Aktor Eskil Bredesen la ned påstand om 120 dagers fengsel for komikeren, etter at han knuste et drinkglass i ansiktet på en 33 år gammel mann på utestedet Lace Pavilionen i Horten 30. desember i fjor.

- Hvordan reagerer du på den påstanden?

- Det tar tid å la det synke inn, så jeg vet ikke hva jeg skal si om det. Nå er jeg bare glad for at dette er over, og at det ikke blir mer oppstyr rundt det, sa en ordknapp og sterkt preget TV-kjendis til Nettavisen da hovedforhandlingene i Nordre Vestfold tingrett ble avsluttet tirsdag.

Komikeren møtte i retten, tiltalt for grov vold, etter at han knuste et drinkglass i ansiktet på en 33 år gammel bargjest i Horten i romjula i fjor.

33-åringen skal angivelig ha voldtatt Zahid Alis kjæreste i 2004, og det var dette som var bakgrunn for voldsepisoden inne på utestedet Lace.

Zahid Ali har innrømmet at han kastet glasset, men nekter straffskyld. Under hele rettssaken har han hevdet at han ikke kastet glasset for å treffe 33-åringen.

Komikeren innrømmer at saken har vært en stor belastning, både for ham selv, kjæresten, familie og venner.

- Dette har vært tungt for oss alle, sier han før han forlater retten sammen med kjæresten. .

Vold og narkotika

I retten har det kommet frem at bakgrunnen for glasskastingen var at den fornærmede 33-åringen angivelig skal ha voldtatt Zahid Alis kjæreste, og at komikeren fikk panikk da han møtte mannen inne på utestedet i Horten.

I sin prosedyre, trakk aktor fram at Zahid Ali tidligere er domfelt for alvorlige forhold.

I 1998 ble han dømt for narkotikaforhold, og i 2002 ble han bøtelagt for vold. I 2005 ble han også idømt en bot, etter å ha levert inn en falsk bombetrussel mot Den Norske Opera i forbindelse med innspilling av et innslag til TV 2-programmet ”Rikets Røst”, kunne Bredesen opplyse.

Han mener likevel dette ikke bør ha påvirkning for straffeutmålingen.

Aktor mener det er kommet frem i retten at komikeren kastet glasset kontrollert, målrettet og hardt i retning av 33-åringen som fikk et kutt i pannen. Fornærmede måtte sy syv sting i hodet etter glasskastingen.

- Men jeg ser denne saken som et utslag av affekt, og ikke som utslag av bøllete opptreden. Men et glass regnes som særlig farlig redskap, sa Bredesen.

- Forstår harmen
- Jeg kan forstå harmen, og at den har bygget seg opp over tid og fikk utløsning denne kvelden. Imidlertid bør det ikke være straffnedsettende, sa Bredesen.

Det vanlige straffenivået i lignende saker, er 120 dager ubetinget fengsel.

- Jeg mener det bør ligge rundt dette nivået.

Fornærmede har lagt ned krav om 300.000 kroner i erstatning, men kunne bare dokumentere utgifter på 195 kroner til lege.

- Zahid var plaget
Komikerens forsvarer, Ole Petter Drevland, mente i sin prosedyre at retten må prøve å sette seg inn i Zahid Alis sinnstilstand da han kastet glasset.

- Det var en situasjon preget av sinne, redsel, fortvilelse og oppgitthet, fordi Zahid Ali tenkte: «Der er den gjerningsmannen som min samboer har sagt skal ha forgrepet seg på henne». Han var plaget og hadde det vondt, understreket Drevland.

- For øvrig har Zahid Ali forklart at han ikke kastet glasset for å treffe, sa advokaten.

Han ville ikke bestride at glasset måtte ses på som et særlig farlig redskap, men at det var et ulykksalig tilfelle at 33-åringen ble truffet.

- 33-åringen har løyet
Videre la han stor vekt på at vitnene hadde gitt sprikende forklaringer i retten om hvordan og hvor i utestedet glasskastingen skal ha skjedd, og han trakk hele forklaringen til den fornærmede 33-åringen i tvil.

- Det er hevet over tvil at han har løyet i sin forklaring her i retten, sa Drevland i sitt avslutningsforedrag.

- Zahid Ali må frifinnes. Men dersom han likevel blir funnet skyldig, må retten vurdere om han handlet i berettiget harme. Da må han dømmes ut fra at han ikke visste at han kunne påføre skade, sa forsvareren.

- I så fall er straff på 90-120 dager et utgangspunkt i forhold til rettspraksis, men jeg mener straffen bør reduseres betraktelig, og han i så tilfelle bør få en deldom eller samfunnstjeneste, sa Drevland.

Dommen i saken er ventet i slutten av uka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere