RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Glad jeg ikke har angreknapp

-Jeg er glad for at det ikke finnes noen angreknapp for gårsdagens beslutning, sa KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland lørdag.

Fredag gjorde hun det klart at hun akter å trekke seg som leder av Kristelig Folkeparti. På en pressekonferanse lørdag ble hun spurt om den positive omtalen hun hadde fått i mediene og i landsstyret da beslutningen ble kjent, hadde gitt henne lysten på ledervervet tilbake.

Svarstad Haugland svarte at hun var glad for at det ikke fantes noen angreknapp, melder NTB.

-Reaksjonene og debatten ville blitt helt annerledes dersom jeg hadde truffet et annet valg, sa Valgerd.

Hun mente det ikke ville vært vanskelig for henne å fremstå som bitter, men så ingen grunn til det når hun egentlig bare ønsket å se fremover.

- Bare lettet
-Jeg hadde ikke akkurat tenkt å slutte på denne måten, men det ble nå en gang slik og i dag er jeg bare lettet og fornøyd både på egne og partiets vegne, sa Svarstad Haugland.

Hun ble spurt hvilke egenskaper en ny leder må ha som ikke hun hadde, og svarte diplomatisk at hun bevisst ville bruke betegnelsen «vedkommende» om den som skal velges.

-Det første kravet er at en ny lederkandidat må ha lyst. Dernest må vedkommende ha et team rundt seg som fungerer. Ro, trygghet og visjoner er egenskaper som skal til for å løfte partiet opp igjen, og mange i Kristelig Folkeparti har det. Jeg kjenner mange kvinner og menn i partiet som kan aksle en slik oppgave, sa den avtroppende partilederen.

Var over 20
Avtroppende nestleder, Einar Steensnæs, ønsket å minne om at det var under Valgerd Svarstad Hauglands ledelse Kristelig Folkeparti løftet seg til et stort parti. Hun opplevde faktisk at partiet passerte 20-tallet på meningsmålingene, sa Steensnæs.

Han trodde det ville være mulig å gjenreise Kristelig Folkeparti, men verken han eller Valgerd ville innrømme at sjansen til det var større i opposisjon enn i regjeringsposisjon.

-I den forrige Bondevik-regjeringen fikk vi fram hvilke saker vi hadde gjennomført. Det har vi ikke klart nå, sa den avtroppende partilederen.

Hun understreket at det ikke var stemning i landsstyret for å bryte regjeringssamarbeidet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere