- Glad jeg ikke var hjemme

Foto: Bjørn Kjetil Hansen

- Jeg er glad jeg ikke var hjemme. Da hadde jeg blitt vettskremt, sier 86 år gamle Sigrid Uglehus til TV 2 Nettavisen. Hun er glad for at huset hennes ikke ble knust da to gigantiske steiner kom rasende nedover fjellsiden.

09.03.04 14:07

Den spreke 86-åringen var ikke i huset da de store steinene kom rasende tidlig tirsdag morgen. En av steinene stoppet bare tre meter fra husveggen hennes.

- Det var flaks at steinene ikke tok huset. Det hadde vært trist. Men jeg er uansett glad jeg ikke var hjemme, for da hadde jeg blitt vettskremt, sier Sigrid Uglehus til TV 2 Nettavisen.

Bodd der i 60 år
Sigrid bor for tiden på Norheimsund aldershjem i Hordaland. Hun forteller at hun flyttet fra huset sitt for et par år siden - huset hvor hun har bodd i over 60 år.

- Jeg giftet meg da jeg var 24 år gammel og ett år etter kjøpte vi huset, minnes 86-åringen.

Men selv om fjellsidene er bratte, har hun aldri opplevd maken til steinras.

- Nei, langt i fra, heldigvis. Det har ikke gått steinras der tidligere, bare snøras, sier Sigrid til TV 2 Nettavisen. Hun forteller at hun har visst om de store steinene i flere år, men at hun ikke har brydd seg så mye om dem.

Foto: Bjørn Kjetil Hansen

- Å, hjelpe meg
Raset var så kraftige at hennes naboer trodde det var jordskjelv. I stor fart kom de over 20 meter brede steinene rasende fra en fjelltopp og vel 300 meter nedover. Steinene la seg til slutt på hver sin side av Sigrids trehus.

- Er det skummelt å tenke på at steinene var over 20 meter brede?

- Å, hjelpe meg. Var de så store? Da hadde huset gått om de hadde truffet, sier hun.

- Men garasjen din gikk føyken?

- Ja, men den var så råtten fra før av så det gjorde ingenting, sier den muntre damen.

Skal se det selv
Sigrid har blitt nedringt av både lokal- og rikspresse etter raset. Selv har hun bare fått sett et lite bilde fra rasstedet, og ser derfor fram til å se mer på tv.

- Det kommer vel på tv i kveld, sier Sigrid.

- Blir det en tur hjem for å se på steinene også?

- Nei, ikke ennå, det er så lang vei. Men det blir kanskje en tur litt senere, sier 86-åringen og takker høflig for samtalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag