RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gledelig om Darfur

Forsvarsministeren vil bidra med norske ingeniører til styrken som skal sikre fred i Darfur.

– Det er meget gledelig at Sikkerhetsrådet har fattet et enstemmig vedtak om en fredsoperasjon i Darfur, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i en pressemelding.

– Norge og Sverige har i lengre tid planlagt for å stille med en felles ingeniørstyrke når mandatet og forutsetningene for dette er på plass.

Krisen i Darfur er beskrevet som den største humanitære katastrofe verden står overfor i dag. Styrken skal bidra til stabilisering av sikkerhetssituasjonen, beskyttelse av sivile, og til å sikre forsyningene av humanitær bistand, heter det i pressemeldingen.

Norge og Sverige mottok tirsdag en formell henvendelse fra FN om et felles ingeniørbidrag. Det gjenstår å avklare enkelte spørsmål med FN før regjeringen kan ta en endelig beslutning om innsetting av bidraget. Stortinget vil da bli konsultert, skriver Forsvarsdepartementet.

– Vi er glad for at Sikkerhetsrådet har gitt styrken et robust mandat i tråd med FN-paktens kapittel VII. Gitt sitasjonen i Darfur vil dette gjøre det enklere både å få jobben gjort på en meningsfylt måte, samt å ivareta styrkens egen sikkerhet, sier Strøm-Erichsen.

– Sikkerhetsrådets vedtak er viktig for å støtte opp under de pågående bestrebelsene på å bidra til en politisk løsning for Darfur. For å bidra til dette må alle voldshandlinger opphøre og partene må forplikte seg til en varig våpenhvile. Vi vil derfor videreføre vår støtte til den politiske prosessen, legger hun til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere