RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gledet seg til påskeferien

Sist oppdatert:
Samme dag som Martine skulle reist hjem til Norge på påskeferie, fikk familien dødsbudskapet.

LONDON/ASKER (Nettavisen): Søndag klokken 21 skulle Martine Vik Magnussens (23) sitte ombord på et fly fra Heathrow mot Gardermoen.

I stedet måtte foreldrene og hennes to småsøsken ta turen til London lørdag for å delta i avhør og identifikasjonen av den avdøde.

Hadde planer med familien
Nettavisen får opplyst av Martines familie at hun allerede hadde bestilt flybillett hjem, og at hun hadde lagt planer for hvordan hun skulle feire påsken sammen med familie og venner i Norge.

Venner forteller at hun så frem til å komme hjem.

Martine ble meldt savnet fredag, og funnet død i kjelleren på en bygård i Great Portland Street i London sentrum lørdag. Politiet i storbyen har slått full drapsalarm.

Les også: Martine (23) ble drept

Eksklusivt nabolag
Nå er Martines mor, far og to søsken i London. Resterende familiemedlemmer er samlet på familiens adresse på Odden på Nesøya i Asker.

- Det var fryktelig på høre om dette. Vi tenker på familien. Vi er et lite samfunn her ute, og alle som har bodd her lenge kjenner litt til hverandre, sier en nesøybeboer til Nettavisen.

Les også: Lammet av sorg

- Ville jobbe med mote
Mandag kveld var Martines venner og venninner samlet til en minnestund i Oslo, der de snakket sammen om tapet av en nær venninne.

Vennengjengen rundt Martine ønsker at deres avdøde venninne skal minnes på et annet vis enn gjennom hennes utelivsvaner og bilder fra festsammenhenger.

- Hun var så mye mer enn det. En god venn, kjempeomtenksom, snill, hun gjorde det kjempebra på skolen, hun hadde stor interesse for mote. Hun ønsket å koble sammen denne interessen med studiene sine, og hadde allerede fått seg jobb på Mulberry (britisk skinnvareprodusent, journ. anm.), forteller en venn til Nettavisen.

Les mer: Kjendisvenner i sjokk

Etterlyst 26-åring fra Jemen
Asker-jenta ble sist sett da hun forlot det trendy kjendisutestedet Maddox i Mayfair i London sentrum i 03-tiden natt til fredag. Ifølge flere kilder skal Martine ha forlatt klubben sammen med en navngitt mann.

Mannen skal være en 26 år gammel milliardærsønn fra Jemen. Han er nå etterlyst for drap, opplyser politikilder. Ifølge avisa The Sun reiste mannen fra London med fly lørdag.

Foreløpig er ingen pågrepet i saken. Politiet etterforsker saken for fullt, og mandag var det fremdeles stort nærvær av etterforskere og teknikere utenfor bygården i Great Portland Street der 23-åringen ble funnet.

Les også: Drapsmannen kan ha vært filmet

Funn av blodspor
Teknikerne skal ha funnet blodspor i trappeoppgangen, noe som styrker politiets teori om at den norske jenta er blitt drept i en leilighet i bygården før hun er blitt flyttet til et søppelrom. Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten var Martine Vik Magnussen påført store skader i halsen.

Martine skal ha flyttet til London i februar i fjor, og startet finansstudier ved Regent's Business School i november.

Norges ambassade i London bistår familien. Samtidig har både Sjømannskirken i London og skolen der Martine Vik Magnussen, Regent's College, slått ring om jentas nærmeste venner. Både kirken og skolen vil bistå med krisehåndtering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere