RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Glemte av busstopp, kvalte motoren, kjørte med håndbrekket på, i motsatt kjørefelt og med døra åpen

Foto: Tom Melby (Avisa Nordland)
Sist oppdatert:

Passasjer klaget på bussjåførens uaktsomme kjøring. Nå innrømmer Nordlandsbuss at han manglet opplæring, skriver Avisa Nordland.

Fredag ettermiddag forrige uke steg Jøran Følvik inn i en buss på flyplassen sammen med kona og sønnen (3). Turen ble mer dramatisk enn de hadde ventet.

– Det virket som om bussjåføren aldri hadde kjørt buss før, sier Følvik.

Bussen skulle gå via Bodø sentrum til Tverlandet hvor familien er bosatt. Følvik sier at han allerede i løpet av de første minuttene ble forundret over måten bussjåføren oppførte seg i trafikkbildet og håndterte kjøretøyet på.

– Først kom bussen ti minutter for sent. Det fikk jeg full forståelse for da jeg så hvordan bussjåføren kjørte, skriver Følvik i en e-post til Avisa Nordland fredag kveld.

Nestenkollisjon
Det som skal ha skjedd på reisen, var blant annet at sjåføren kvalte motoren flere ganger, kjørte med parkeringsbremsen på, glemte å stoppe på bussholdeplasser, kjørte med åpen dør og kjørte langt over på motsatt kjørebane.

Ved Hopensvingen toppet det hele seg, ifølge passasjeren.

– Bussjåføren kjørte midt på veien. Det var ren flaks at vi ikke frontkolliderte med en varebil.

– Altfor dårlig
Følvik understreker at han ikke vil skape krisestemning.

– Kanskje hadde han en dårlig dag på jobben. Likevel er jeg forundret over at Nordlandsbuss kan ansette en så usikker sjåfør, sier Følvik.

Han sendte samme e-post til AN og Nordlandsbuss.

Da AN var i kontakt med Nordlandsbuss mandag, hadde de akkurat tatt tak i henvendelsen.

– Dette dreier seg om altfor dårlig opplæring i dette tilfellet. Det pleier ikke å være slik. Vi legger oss flate, sier avdelingsleder i Salten, Dagfinn Alfheim.

Lover bedring
Alfheim sier at den aktuelle bussjåføren ikke har fått tilstrekkelig opplæring i å kjøre den typen buss som går til Tverlandet.

– Bybussene har et helautomatisk girsystem. De andre bussene har et spesielt girsystem som gjør at sjåføren må clutche ved stopp, sier Alfheim.

Han tror sjåførens usikkerhet rundt girsystemet gjorde at de øvrige problemene oppsto.

– Han har bare fått muntlig opplæring av slike busser. Fra nå av lover vi å følge nye ansatte nøye opp. Det starter allerede i dag (mandag journ.anm.), sier Alfheim.

Sjåføren er klar over at saken blir omtalt i avisa.

Les flere saker i Avisa Nordland her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere