RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- God terrorberedskap

Sist oppdatert:
Oslo kommune har beredskapen klar og følger nøye med på det internasjonale terrorbildet. Sammen med politiet og Forsvaret mener beredskapssjef Jon Birger Berntsen at sikkerheten er god i hovedstaden.

Beredskapssjef i Oslo kommune, Jon Birger Berntsen, har en koordinerende rolle mellom utpekte mulige terrormål i hovedstaden. Den tidligere politimannen og sikkerhetssjefen på Oslo Lufthavn sier at beredskapen mot katastrofer og sannsynlige terrorangrep er omfattende.

- Vi har etablert et system der vi godkjenner og gir råd til alle dem som blir berørt av en eventuell hendelse. Per i dag er vi godt fornøyd med tilstanden på beredskapsplanene, sier Berntsen til NTB.

Analysert 317 muligheter

Sammen med Forsvaret, politiet og bydelene i hovedstaden er i alt 317 ulike tenkte situasjoner analysert for hvordan beredskapsarbeidet skal gjennomføres. Disse 317 situasjonene, som spenner over alt fra kjedekollisjoner og naturkatastrofer til terrorangrep og krig, er igjen samlet i 20 hovedgrupper.

- En by er kompleks. Å verne seg totalt mot terror er ikke mulig, man må forsøke å minimalisere de forhold som kan gi skader, sier Berntsen.

Oslo er utsatt på mange områder med havneanløp, kollektivtransport med alle mulige framkomstmidler og sterk konsentrasjon av mennesker. I tillegg går også rutene over innflygingen til Gardermoen rett over deler av byens sentrum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere