*Nettavisen* Nyheter.

- God terrorberedskap

Oslo kommune har beredskapen klar og følger nøye med på det internasjonale terrorbildet. Sammen med politiet og Forsvaret mener beredskapssjef Jon Birger Berntsen at sikkerheten er god i hovedstaden.

19.03.04 18:20

Beredskapssjef i Oslo kommune, Jon Birger Berntsen, har en koordinerende rolle mellom utpekte mulige terrormål i hovedstaden. Den tidligere politimannen og sikkerhetssjefen på Oslo Lufthavn sier at beredskapen mot katastrofer og sannsynlige terrorangrep er omfattende.

- Vi har etablert et system der vi godkjenner og gir råd til alle dem som blir berørt av en eventuell hendelse. Per i dag er vi godt fornøyd med tilstanden på beredskapsplanene, sier Berntsen til NTB.

Analysert 317 muligheter

Sammen med Forsvaret, politiet og bydelene i hovedstaden er i alt 317 ulike tenkte situasjoner analysert for hvordan beredskapsarbeidet skal gjennomføres. Disse 317 situasjonene, som spenner over alt fra kjedekollisjoner og naturkatastrofer til terrorangrep og krig, er igjen samlet i 20 hovedgrupper.

- En by er kompleks. Å verne seg totalt mot terror er ikke mulig, man må forsøke å minimalisere de forhold som kan gi skader, sier Berntsen.

Oslo er utsatt på mange områder med havneanløp, kollektivtransport med alle mulige framkomstmidler og sterk konsentrasjon av mennesker. I tillegg går også rutene over innflygingen til Gardermoen rett over deler av byens sentrum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag