RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Godt planlagt ran

Foto: Arne Lutro/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
NORDSTRAND (TV 2 Nettavisen): Daglig leder ved Shell-stasjonen på Nordstrand mener ranerne visste hvor overvåkingskameraene stod før de gikk til angrep på fire menn under ranet i natt.

- Jeg har selv blitt utsatt for ran tidligere og vet skrekken kundene og han jeg hadde på jobb sitter med nå. Det er helt forferdelig, sier daglig leder Wenche Tomassen ved Shell-stasjonen på Nordstrand til TV 2 Nettavisen.

Både mannen som var på jobb og kundene, tre unge menn, får nå tilbud av Shell om profesjonell oppfølging.

Kan ha rekognosert
Klokken 0123 natt til tirsdag stormet fire maskerte ranere inn i lokalene til Shell-stasjonen i Ekebergveien. Tomassen har selv sett gjennom videoopptaket fra ranet med politiet. Hun beskriver ranet som svært brutalt.

Bevæpnet med batonger, et håndvåpen og et haglelignende våpen gikk de fire raskt og effektivt til verks. To gikk rett bort til den ansatte og de to andre tok for seg kundene. Samtlige blir raskt ført utenfor rekkevidden til kameraene som overvåker butikken.

- Det ser ut som de visste hvor kameraene var og hvor mye de fanget opp, sier Tomassen.

Utenfor kameraenes rekkevidde slår ranerne, som er maskert med ranerhetter, løs på de fire mennene med batonger. De blir også sparket og pådrar seg flere slagskader. Hettene de fire er maskert med har ett stort hull for øyne og nese. Gjennom disse kunne man se hudfarge og deler av nesen. Ifølge vitner skal minst to av ranerne ha snakket et fremmed språk seg i mellom.

Jourhavende Willy Midland ved etterforskningsavdelingen på Manglerud politistasjon betegner denne informasjonen som svært interessant og sier politiet nå skal gjennomgå videomaterialet for et lengre tidsrom, nettopp for å undersøke om noen har vært i butikken for å rekognosere i forkant av ranet.

Ukjent fluktrute
Etter å ha tømt kassaapparatet og loppet minst en av kundene for mobiltelefon og et kredittkort springer ranerne ut av butikken, tar til høyre og løper opp i Nyquistveien. Kort tid senere kjører en bil forbi, men politiet vet foreløpig ikke om dette er ranerne.

- Vi prøver nå å finne ut av hvordan ranerne kom seg fra åstedet. Her trenger vi publikums hjelp, sier Midland ved Manglerud politistasjon til TV 2 Nettavisen.

Han oppfordrer vitner som var i området til å melde fra dersom de mener å ha sett noe som kan hjelpe politiet i jakten på ranerne.

Kan ha vært opptaksprøve
Det er foreløpig et mysterium hvorfor ranerne gikk så brutalt til verks. Ifølge politiet er det ingenting som tyder på at de fire som var i butikken satte seg til motverge.

- Vi har ikke talt opp kassen ennå og vet ikke hvor mye penger de fikk med seg. Men det var minst 2000 kroner i veksel. Den lille safen med sedler i kassen var de ikke interessert i, sier Tomassen til TV 2 Nettavisen.

Kilder i ransmiljøet som TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med påstår at ranet var en opptaksprøve til miljøet. Midland ved Manglerud politistasjon avviser ikke at dette kan være en årsak til at ranet ble så brutalt.

- Men vi skal også huske på at vi har hatt fire ran i dette området på relativt kort tid, blant annet mot andre bensinstasjoner. Vi går nå rutinemessig gjennom alle ranene for å se etter likhetstrekk, sier Midland til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere