*Nettavisen* Nyheter.

- Gransker Tor Mildes død

GRANSKES: Fylkesmannen i Oslo og Akershus har opprettet tilsynssak mot Oslo Universitetssykehus etter Tor Mildes død julaften 2013. Foto: Thomas Olsen/Side 2

- Det var uventet at han skulle bli funnet livløs på det aktuelle tidspunkt, skriver klinikkleder.

21.03.15 08:44

Lørdag morgen skriver VG at Fylkesmannen i Oslo og Akershus har satt i gang tilsynssak mot Oslo Universitetssykehus etter at Tor Milde ble funnet livløs på sykehuset julaften 2013.

Ifølge avisa har saken blitt gransket i flere måneder.

- Uventet
I en redegjørelse skriver sykehusets klinikkleder Lena Gjevert og avdelingsleder Aud Stenehjem at det var uventet at Milde ble funnet livløs den dagen.

«Dødelig utfall var en påregnelig risiko for denne pasienten. Men det var uventet at han skulle bli funnet livløs på det aktuelle tidspunkt», skriver de i redegjørelsen.

Samtidig mener sykehuset at behandlingen Milde fikk var forsvarlig.

Det var under en reise til USA at Milde - som led av diabetes type 2 og en hjerte- og karsykdom - fikk lungebetennelse. Det utviklet seg til akutt lungesvikt og han måtte i respirator i flere uker på et amerikansk sykehus.

- Sa han ikke trengte å lese den
Da han ble frisk nok til å sendes hjem til Norge ble han innlagt på Ullevål sykehus. Til VG sier Mildes kjæreste, Irja Anthi, at hun mener oppfølgingen han fikk av den ansvarlige legen de siste dagene før han døde, var for dårlig.

Dagen før Milde ble funnet livløs på sykehuset hadde overlegen ment at han var frisk nok til rehabilitering og skrev ut en søknad om at Milde skulle rehabiliteres.

- Jeg mener ansvarlig lege for Tor de siste dagene før julaften ikke hadde lest journalen fra det amerikanske sykehuset. Da jeg spurte ham sa han at han ikke trengte å lese den. Det verste var likevel at han, til tross for min og andres sterkt uttrykte bekymring, ikke klarte å observere at Tor ble mye dårligere for hver dag som gikk, sier hun.

Oslo Universitetssykehus vil ikke kommentere saken mens den er hos behandling hos Fylkesmannen. Avisa har også forsøkt å snakke med overlegen, men uten hell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.