RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Grasrota i Ap har presset Jens

Sist oppdatert:
- Aps egne velgere har tvunget partiet til å gå inn for en strengere innvandringspolitikk, sier Frp-leder Carl I. Hagen. Nå mener han at både Ap og de andre partiene følger etter Frp i innvandringspolitikken.

Under valgkampduellen mellom Carl. I Hagen og Ap-leder Jens Stoltenberg i NRK mandag åpnet Stoltenberg for muligheten for at myndighetene skal kunne stille krav om at nordmenn må være fylt 24 år før en kan gifte seg med en utlending. Danmark har allerede innført en slik lov for dansker.

- Jeg skal være ærlig å si at jeg synes det er et vanskelig spørsmål. Men EU vurderer en slik regel, og jeg synes vi skal være litt ydmyke, spesielt overfor de kvinnene i innvandringsmiljøene som sier at tvangsekteskap er et problem, sa Stoltenberg.

- Har snudd

Innrømmelsen fikk Hagen til å smile enda bredere, og hevde at Ap har snudd i innvandringspolitikken. Etter duellen kom Frp-lederen med flere eksempel der han mener at Ap har endret synspunkt på innvandring.

- Vi har fremmet flere forslag i Stortinget som tidligere har blitt nedstemt. For eksempel lukkede asylmottak. Det foreslo vi i 1997, og ble kalt rasister. Nå har vi det på Onsrud, uten at noen reagerer på det. Tiltak mot tvangsekteskap er andre eksempler, påpekte Hagen.

Grasrotopprør

Hagen har sin egen teori på hvorfor Ap skal ha dreid i Frps retning i innvandringspolitikken.

- Det har vært en storm fra grasrota i Ap. I forrige uke sa en Ap-ordfører at myndighetene må slå hardere ned på kriminelle asylsøkere. AP er blitt tvunget av sine egne velgere, sa Hagen til TV 2 Nettavisen.

Den påstanden var Stoltenberg helt uenig i.

- Arbeiderpartiets grunnleggende verdier og holdninger er de samme. Men nye problemstillinger krever nye løsninger. Vi følger en humanistisk tradisjon når vi viser respekt overfor forfulgte mennesker samtidig som vi slår ned på kriminelle asylsøkere, sa Stoltenberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere