RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Greit å få seg en på trynet

Sist oppdatert:
Vålerengas førsteellever ble ydmyket av Lillestrøm.

(iOslo.no) Lillestrøm - Vålerenga 3-0

I siste kamp i La Manga-turneringen skulle Vålerenga virkelig vise seg fram. Laget kom rett fra en svært overbevisende seier mot Brann, og hadde allerede vunnet turneringen før siste kamp. På andre siden av banen sto Lillestrøm, et lag som har slitt i sine treningskamper på det spanske feriestedet.

Men det ble med håpet, for de blåkledde ble avkledd og rundspilt av et til tider svært velspillende og effektivt Lillestrøm. De gulkledde tok fort føringen i første omgang, og Vålerenga løste egentlig aldri kampbillett.

Heldig med 0-0 til pause
At det sto 0-0 ved pause kunne iallfall ikke Vålerengas midtforsvar ta æren for, for Lillestrøm hadde spillet og sjansene, men manglet presisjonen. Både Kasey Wehrmann og Olivier Occean var nær scoring i første omgang, men av uforklarlige grunner ville ikke ballen i mål.

Men man kan godt lure på hva Petter Myhre sa i pausen, for Vålerenga-laget som hadde blitt herset med i de første 45, virket enda mer tafatte etter hvilen. Det ga åpninger for romerikingene.

Det var duellene som var det mest interessante i første omgang. Bjørn Helge Riise hadde Vålerengas tekniske nyervervelse Sebastian Mila å stri med, mens Magnus Myklebust ikke var noen mindre trussel for Jarl André Storbæk.

Myklebust sentral
Det skulle bli Magnus Myklebust som regisserte seieren for LSK. I det 57. minutt dukket han opp på høyrekanten. Vålerengas midtforsvar var utspilt, og Arason måtte gi retur når unggutten smalt til. Returen satte Bjørn Helge Riise enkelt i kassa.

Ti minutter senere var Myklebust sentral igjen. Pasningen fra Shane Stefanutto ble enkelt ekspedert i mål fra tolv meter. 2-0, og det var ingenting Vålerenga kunne gjøre.

Olivier Occeans 3-0-scoring var mest en formalitet. På 17 meter var det tomt for forsvarere, og Occean kunne enkelt pirke inn ballen i Arasons lengste hjørne.

- Greit å tape
- En helt fortjent seier til Lillestrøm. De var mye bedre enn oss i dag, sier sportslig leder i Vålerenga, Jan-Erik Aalbu til iOslo.no.

- Det er aldri moro å tape for Lillestrøm, men det er helt greit å få seg en på tygga. Det er en påminnelse om at vi skal bruke hver dag fram mot seriestart til hardtrening.

- Sist gang dere tapte var også mot Lillestrøm, er det på tide å snakke om et LSK-kompleks?
- Nei, det er altfor tidlig å si. Vi hadde ikke dagen her i dag. De har tapt mye i denne turneringen, og var sultne på å vise seg fram. At det var dem vi tapte for sist er bare en tilfeldighet, sier Aalbu.

- Men Petter Myhre har sagt at dette er laget som skal spille kvartfinale i Royal League, er du bekymret?

- Nei, det vil jeg ikke si. Vi har vunnet flest kamper av alle den siste tida, og vil bare gjøre noen små justeringer før Royal League-kampen, sier han.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere