- Grisete av Hagen

Foto: (Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen)

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Advokat Per Danielsen kaller Frps utsagn om Jan Simonsen uvanlige og grisete. - Han ble anklaget for å ha sagt at barn som blir seksuelt misbrukt, gjør det av fri vilje, sa en hoderystende Danielsen i retten mandag.

22.03.04 16:05

Anklagene haglet i Oslo tingrett i saken Per Simonsen har anlagt mot Carl I. Hagen og Frp. Simonsen mener seg utsatt for ærekrenkelser og krever en oppreisning på 600.000.

- Jan Simonsen ble anklaget for å ha sagt at barn som blir seksuelt misbrukt har gjort det av egen fri vilje av fylkesformann Solveig Horne Kolnes i Rogaland Frp. Det er en veldig alvorlig beskyldning, sa advokat Per Danielsen blant annet.

Krever 600.000 kroner
Simonsens advokat sparte ikke på kruttet da rettssaken mot Frp-formann Carl I. Hagen, fylkesformann Solveig Horne Kolnes og Frp startet i dag.

Simonsen krever oppreisning på 600.000 kroner og vil ha eksklusjonen fra Frp kjent ugyldig.

- Anklagen om at seksuelt misbrukte barn har gjort det av egen fri vilje blir ekstra alvorlig fordi stortingsrepresentant Jan Simonsen jo har gjort det motsatte. Han har foreslått ekstra streng straff for de som misbruker sin stilling, sa Danielsen.

Vil vise programmer
Det er satt av 14 dager til saken, og onsdag skal trolig retten se programmene som er utgangspunkt for rettsaken som Simonsen har reist mot Frp.

I morgen vil advokat Pål W. Lorentzen legge fram saken fra Carl I. Hagens og Frp’s synspunkt.

Foto: Jan Christian Grandre

- Nakkeskudd fra Hagen
I retten betegnet Per Danielsen også Carl I. Hagen som er overgriper og at han «skjøt nakkeskudd på Simonsen fra hofta». Han kalte Hagens uttalelse om at «Jan Simonsen fortsetter et privat og personlig liv som er moralsk forkastelig og som ikke er akseptabelt for et stortingsmann» som så uvanlig og grisete at det var vanskelig å finne tilsvarende utsagn.

I pausen sa Per Danielsen at han ikke synes at det ikke er paradoksalt at han bruker så sterke ord om Hagen i en sak der hans klient vil dømme Frp-formannen for ærekrenkelse.

- En må jo kalle en spade for en spade når en ser spaden, sa Danielsen til TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen følger saken tirsdag

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag