*Nettavisen* Nyheter.

- Gunnar Berge sender sjokkbølger

Det er oljedirektør Gunnar Berge - og ikke miljøvernministeren - som sender sjokkbølger.

07.01.06 15:33

Det mener Natur og Ungdom.

Denne uken sa miljøvernminister Helen Bjørnøy at det ikke ligger noen selvfølge i at det italienske operatørselskapet Eni får bygge ut Goliat-feltet i Barentshavet.

Utspillet førte til et ramaskrik fra norske oljetopper.

- Slike signaler sender sjokkbølger inn i Enis hovedkvarter i Milano, sa Gunnar Berge i Oljedirektoratet til Dagens Næringsliv.

Natur og Ungdom mener situasjonen er motsatt.

- Vi er veldig glade for at Bjørnøy kom med dette utspillet, men det skulle egentlig bare mangle. Man kan selvsagt ikke gi blanko- fullmakter til et så sårbart område før man har funnet ut om det er forsvarlig. Miljøvernministerens uttalelser er ikke sjokkerende. Det er Gunnar Berge som sender ut sjokkbølger hvis han vil la oljeselskapene sette i gang nærmest uansett hva som er miljøsituasjonen, sier nestleder Bård Lahn i Natur og Ungdom til TV 2 Nettavisen.

Han reagerer også på at Berge, som er byråkrat, advarer regjeringen.

- Som byråkrat skal han følge opp regjeringen - ikke gå imot den. Dette tyder på at Berge ikke kan ha lest det regjeringen tidligere har skrevet om saken. Allerede i 2004 ble det fastslått at det ikke er sikkert man vil gi tillatelse til utbygging av Goliat, påpeker Lahn.

Natur og Ungdom-lederen mener Berges uttalelser tyder på at han har sin egen agenda.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag