- Gutt (8) voldtatt ved skolen

Foto: Foto (Oslo kommune)

Politiet etterforsker saken som en voldtekt og leter etter en ung gutt.

02.09.10 14:35

«Tirsdag ettermiddag skjedde en alvorlig hendelse på skolens område ved at det ble begått et mulig overgrep mot en elev», skriver Skøyen skole på sin hjemmeside.

- Følg barna
- Vi ber samtidig dere foresatte være påpasselige med å følge elevene til og fra skolen, sier rektor Anne Helga Jarnholt.

Ifølge TV 2 ble en åtte år gammel gutt voldtatt ved skolen. Politiet bekrefter at de etterforsker saken som en voldtekt, og leter etter en ung gutt.

- Ut fra opplysningene åtteåringen har gitt, er gjerningsmannen en ung gutt. Vi har stor tro på at vi vil få tak i ham, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder ved volds- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Har du informasjon om saken? Send SMS eller MMS til 2242 - merk «tips» - eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Styrket inspeksjon
Oslopolitiet etterforsker saken, men vil ikke gi opplysninger om saken før klokken 14.

Skolen er også i tett kontakt med pedagogisk-psykologisk kriseteam, Utdanningsetatens ledelse og elevens foreldre.

Mens etterforskningen pågår, vil det være styrket inspeksjon i skoletiden og på Aktivitetsskolen.- Fire jenter befølt
Oslo-politiet har de siste dagene også fått inn flere meldinger om barn som har blitt befølt av en ukjent mann, en sak som også har høy prioritet.

- Det er fire små jenter som har sagt at de har blitt befølt utenpå klærne. I tillegg har vi ytterligere fem foreldre som har meldt inn at barn på en eller annen måte har vært i kontakt med mannen, eller har observert ham, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Nettavisen.

Barna som skal ha blitt befølt, er fra 8 til 10 år gamle.

En av jentene ble oppsøkt av mannen ved Ullevål Hageby den 21. august. Og mandag denne uken skal to jenter ha blitt befølt ved Grindbakken skole, og en ved Huseby skole.

- Kommer på sykkel
- Flere av barna har beskrevet at han kommer på sykkel, parkerer sykkelen og følger etter dem. Han tar kontakt, men han er ikke voldelig, og handlingen opphører når barna går unna eller løper, sier Rohde.

Gjerningspersonene er beskrevet som mørkhudet, han var skallet og hadde på seg en caps.

- Det vi selvsagt har prioritet på nå er å avhøre barna med dommeravhør. Det er berammet til neste uke. I tillegg er det en del voksenpersoner, foreldre og andre som kan ha observert personen, som vi ønsker å avhøre, sier politiinspektøren.

Også i Bærum
Også ved Eikeli skole i Bærum er det meldt om en lignende historie, der en mann skal ha klapset to jenter på baken, skriver Budstikka.

Jentene, som går i andre klasse, skal ha blitt forsøkt lokket med av den ukjente mannen. Faren til en av jentene, sier til avisen at han tror mannen kan være den samme som knyttes til tilsvarende episoder i Oslo.

Mannen skal ha kløpet jentene i baken, som etter dette løp fra stedet. Også denne mannen skal ha vært mørkhudet og skallet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag