RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hackere angriper Mastercard

Foto: Bertil Ericson (Scanpix Sweden)
Sist oppdatert:
Nå er også norske Mastercard rammet av Wikileaks hevnere.

Den norske delen av Mastercard er også rammet av Wikileaks hevnere.

NA24 forsøkte å komme inn på Mastercards nettside onsdag, men det lyktes ikke. Samtidig gikk det rykter om at hele det norske betalingssystemet for kort er rammet av hackerangrep, men dette avvises av betalingssystemgiganten Nets.

- Det er ingen angrep på våre systemer og informasjonstrømmen går som normalt, sier Sigbjørn Larsen, pressekontakt i Nets, til NA24.

Samlet angrep
Flere internasjonale medier meldte onsdag om et samlet angrep mot en rekke nettsteder som har tatt avstand fra Wikileaks-gründer Julian Assange.

Angrepet går under navnet «Operation Payback».

Det samlede angrepet rammet nettstededene mastercard.com og mastercard.no. Årsaken til hackernes vrede i mot kortselskapet er at de nekter å overføre donasjoner fra kunder til det kontroversielle nettstedet. Angrepet utføres ved å sende så mange forespørsler i mot en nettserver at den ikke klarer å svare. Dette er også kalt et DDos-angrep.

Også Paypal og Swiss Bank PostFinance er angrepet på grunn av at de har nektet det samme som Mastercard, melder TechCrunch. Swiss Bank PostFinance har meldt at de har stengt kontoen til Julian Assange.

Tatt etter etterlysning
Den 1. desember sendte Interpol ut en arrestordre på Julian Assange (39). Årsaken er at han er siktet for voldtekt og seksuell trakassering i Sverige.

På sine nettsider skriver London-politiet at Assange ble pågrepet på grunn av arrestordren fra Sverige.

Anklages for voldtekt
Bakgrunnen for etterlysningen er en kjennelse fra tingretten i Sverige i midten av november.

Assange anklages for å ha begått en voldtekt i Enköping i august, for tre tilfeller av seksuell trakassering i Stockholm og Enköping og for ett tilfelle av tvang i Stockholm.

Selv mener Wikileaks-gründeren at han ikke har gjort noe galt og at siktelsen mot ham er resultat av en svertekampanje. Han skal ha beskyldt den amerikanske etterretningstjenesten CIA for å stå bak kampanjen.

Les mer: Wikileaks-gründer arrestert

Tatt ut advokat
Ifølge den svenske avisen Aftonbladet er også advokatbyrået til Claes Bergström rammet av et hackerangrep.

Hjemmesiden til Borgström & Bodström, som representerer de to kvinnene som politianmeldte Assange for voldtekt, er rammet av DDos-angrepet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere