RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hadde 3,6 Nokas-millioner

Politiinspektør Pål Jæger pedersen fra Rogaland pol distrikt med sekken det ble oppbevart 3.6 mill kroner.
Politiinspektør Pål Jæger pedersen fra Rogaland pol distrikt med sekken det ble oppbevart 3.6 mill kroner. (Foto: Kjetil Mæland)
Sist oppdatert:
En mann politiet mener satt på 3,6 millioner Nokas-kroner, møtte i retten mandag.

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Mannen nektet straffskyld for forsettlig heleri da han mandag møtte i Oslo tingrett.

Han erkjente å ha oppbevart penger, men sier han ikke visste at det var Nokas-penger.

- Så ikke noe galt i det
- Da jeg tok pengene så tenkte jeg at det ikke var noe galt i det. Alle har jo penger. Jeg spurte om det var narkotika, for det har jeg tatt helt avstand fra, fortalte mannen i retten.

Mannen som mandag møtte i Oslo tingrett, er én av personene som politiet mener oppbevarte Nokas-penger.

Hjemme i hans leilighet i Oslo ble det funnet 3,6 millioner kroner som skal stamme fra dødsranet i Stavanger. Pengene antas å være en del av Metkel Betews utbytte fra NOKAS-ranet.

Tillitserklæring
Den heleri-tiltalte mannen sa i retten at han tok det som en tillitserklæring at han ble bedt om å ta vare på penger. Mannen mottok pengene av en person i omgangskretsen til David Toska.

- Han kom på jobben min og leverte meg en nøkkel til en bil som sto utenfor. Etter arbeidstid gikk jeg ut og hentet sekken i bilen og kjørte hjem. Jeg slengte bagen under trappa sammen med mange andre bager. Så glemte jeg det, fortalte mannen i retten.

Innrømmet
Det var nærmest en tilfeldighet som gjorde at mannen ble pågrepet. Etter ranet hadde Metkel Betew bodd hos ham i en uke. En annen venn av Betew, den såkalte «pølsemakeren», hadde kjørt Betew til blokka til tiltalte noen uker etter ranet. Da pølsemakeren ble arrestert og siktet for heleri av 2,1 millioner Nokas-kroner, fortalte han om kjøreturen og om blokka.

Politiet sjekket hvem som bodde i blokka og så at en av disse hadde en viss kontakt med det kriminelle miljø. I 2001 ble den tiltalte og en kvinne tatt med 1,2 kilo kokain i magen på Gardermoen. Dermed pågrep politiet mannen, og i politibilen på vei til avhør fortalte mannen at han hadde en sekk med penger under trappa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere