Gå til sidens hovedinnhold

- Hadde falsk identitet

Marita Strøms ektemann Osman Omar Osman og hans to brødre skal ha kommet til Norge under falsk identitet. Det kan få store konsekvenser for de tre.

Interpol-avdelingen i Norge har fått informasjon som bekrefter at de tre kom til Norge under falsk identitet, skriver Adresseavisen.

- VI har fått tilsendt dokumentasjon fra kurdiske politimyndigheter som viser at de tre brødrene i Norge har andre navn i Irak enn det de har oppgitt her. Å oppgi falsk identitet er straffbart, og kan medføre at en eventuell oppholds- og arbeidstillatelse vil bli revurdert, sier avdelingsleder ved Interpol-avdelingen i Norge, Helge Tangen, til avisa.

Ektemannen Osman Omar Osman, mannen som ifølge politiet i Nord-Irak skal ha tilstått å ha hyret leiemordere til å drepe sin norske kone Marita Strøm, skal ha oppgitt til norske myndigheter å være født 7. mai 1979. Men kopier av Osmans identifikasjonspapirer fra Nord-Irak viser derimot at han er født 17. juni 1972.

Osman fikk innvilget norsk statsborgerskap like før han dro til Nord-Irak sammen med Marita Strøm og deres tre døtre. Avdelingsdirektør Kar Erik Sjøhold i UDIs oppholdsavdeling sier til Adresseavisen at han kan risikere å miste statsborgerskapet dersom dette ble gitt på falskt grunnlag.

Også hans to brødre, som i dag bor i Norge, skal ifølge politiet i Nord-Irak ha oppgitt falsk navn og fødselsår ved ankomst til Norge. Den yngste av de to oppgav at han var mindreårig asylsøker da han kom og hevdet han var åtte år yngre enn det de irakiske identifikasjonspapirene viser.

Han har nylig fått avslag på asylsøknaden, men har anket vedtaket. Den andre broren, Farhad Osman, skal ifølge Adresseavisen ha fått innvilget arbeids- og oppholdstillatelse.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger