*Nettavisen* Nyheter.

- Hærland bør få strengere straff

Motorførernes Avholdsforbund reagerer sterkt på at Anne Kat. Hærland vil be om mildere straff, og mener kjendisen bør straffes hardere enn vanlig for fyllekjøringen.

19.03.04 11:38

Det var Hærlands forsvarer Peter Nørgaard som sa til TV 2 Nettavisen at de vil be be om mildere straff for Hærland fordi hennes biltur i alkoholpåvirket tilstand i november i fjor har fått uforholdsmessig mye medieomtale. Også politiet sa at spørsmål om mildere straff på grunn av stor medieomtale kan bli et tema når tilståelsesdommen skal behandles i Oslo tingrett senere i vår.

- Vi mener at uforholdsmessig mye medieomtale er et relevant straffeutmålingsmoment i denne saken. Vi vil gå igjennom og dokumentere det som har vært av medieomtale i saken, sier forsvarer Peter Nørgaard til TV 2 Nettavisen.

- Dette er en utrolig uttalelse, og et hån mot trafikksikkerheten. Jeg har vært i denne bransjen i 25 år og har aldri hørt en mer flåsete uttalelse tidligere, sier informasjonssjef i Motorførernes Avholdsforbund (MA) Petter Gurskevik.

Gurskevik mener at Hærland er en kjendis og et forbilde for mange unge og burde ha gått foran som et godt eksempel.

- I sine egne standupshow og på tv har hun harselert med sin egen handling. Det burde i alle fall ikke føre til mildere straff, men heller strengere straff. I dag er det stort sett middelaldrende menn som fyllekjører, og ikke ungdom. Hvis hun nå på en måte legitimerer fyllekjøring ved å fleipe og harselere med det, så sender det et helt feil signal til ungdom. Målet må være at denne gruppen beholder dagens gode holdninger videre i livet, sier han til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag