RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hafslund-alarm er falsk trygghet

Foto: Scanpix/Jan Fossen
Hafslund sikkerhetsalarmen er falsk trygghet, mener brannsjefen i Romerike.

- Jeg vil kalle det en falsk trygghet. Kjøperen skjønner ikke hvor dårlig det produktet er, sier brannsjef i Nedre Romerike, Bjørn Bakkhaug, til TV 2 Nyhetene.

Før helga brøt det ut brann i et bolighus i Hakadal i Nittedal kommune. To personer omkom. Boligen var utstyrt med direktevarsling til Hafslund sikkerhet. Men selskapet kontaktet ikke brannvesenet da de fikk melding om brannen. I stedet sendte de en vekter til stedet for å sjekke, forøvrig helt i tråd med selskapets egne rutiner. Brannvesenet fikk beskjed om brannen fra en forbipasserende.

Brannsjefen i Nedre Romerike ber Hafslund se på sine rutiner en gang til og sørge for at varslingen også går direkte til brannvesenet.

- Vi vet at de første ti minuttene i en brann er avgjørende. Minuttene betyr veldig mye, sier Bakkhaug. Han sier Hafslund viser en manglende forståelse for hva en brann er og hvordan den utvikler seg.

Karen Onsager, informasjonssjef i Hafslund, sier de er villige til å diskutere en avtale med kommunen for å få til direktevarsling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere