RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hagen er som Hitler

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Carl I. Hagen er akkurat som Adolf Hitler. Med den uttalelsen satte Morten Kinn fra Bergen Høyre sinnene i kok under fylkesårsmøtet i Hordaland Høyre lørdag. Etterpå måtte han krype til korset, og beklage.

- Carl I. Hagen er akkurat som Adolf Hitler. Hitlers Tyskland må være Hagens forbilde, sa Kinn da Høyre nettopp hadde åpnet sitt fylkesårsmøte i Ullensvang i dag.

Ifølge Bergensavisen var det ikke snakk om et spontant, uforberedt innlegg. Kinn, som er vararepresentant til bystyret i Bergen og leder av Bergenhus Høyre, leste opp fra et manus han hadde med seg på talerstolen.

- Akkurat som Hitler i mellomkrigstiden, vil Hagen bruke enorme pengesummer som vi ikke har. Ingen vil som Hagen sentralisere makten, detaljregulere alt og alle, utføre offentlige inngrep og avskaffe lokaldemokratiet. Alt dette er egenskaper han deler med Adolf Hitler, sa Morten Kinn til en nær lamslått forsamling, skriver BA.

Og stoppet ikke med det:

- Carl I. Hagen vil stadig bruke Stortingets flertall til å overprøve domstolene, og dermed gjøre Stortinget til en dømmende makt. Dette gjelder særlig i saker hvor utenlandske personer skal utvises. Jeg synes det er flott at Erna Solberg tar avstand fra å samarbeide med ham.

Rasende
Uttalelsene fra Kinn skapte sterke reaksjoner fra de andre delegatene til fylkesårsmøtet-

- Dette hører ingen steder hjemme. Jeg tar sterk avstand fra slike karakteristikker av et demokratisk, norsk parti. Det faller utenfor alle former for folkeskikk, sa Tom-Christer Nilsen fra Høyres fylkestingsgruppe.

Fylkesleder Monica Mæland var rasende.

- Jeg beklager sterkt at det blir gitt uttrykk for slike synspunkter her. Dette er stikk i strid med det Høyre står for. Vi har et godt og konstruktivt samarbeid med Frp, og det ønsker vi også å ha i fremtiden, sier Mæland til BA.

Beklaget
Hovedpersonen selv, Morten Kinn skjønte etterhvert at han hadde gått over streken.

- Jeg skjønte mens jeg sto på talerstolen at dette ble i sterkeste laget. Men mitt poeng er at vi ikke bør samarbeide med Frp, sier Kinn til avisen.

Etter lunsj, da hadde både Herman Friele og Erna Solberg gjort sin ankomst, gikk han på talerstolen igjen og la seg langflat.

- Jeg beklager overfor årsmøtet og Carl I. Hagen, sa Kinn.

- Synes litt synd på Høyre
- Jeg synes litt synd på Høyre. Men jeg vet at i alle partier er det personer som også kommer på årsmøter og som demonstrerer for all verden sin mangel på kunnskap, sier Frp-leder Carl I. Hagen til TV 2 Nettavisen.

- Det forekommer i alle partier at det er medlemmer som har total mangel på kunnskap. Dette tar jeg til orientering, sier Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere