*Nettavisen* Nyheter.

- Hagler med drapsbestillinger

Foto: Knut Falch (Scanpix)

Gjengekspert Eirik Jensen i Oslo-politiet mener personer i gjengmiljøet har spredt informasjon om bestillingsdrap.

22.01.09 20:47

(iOslo.no) Leder for Oslo politidistrikts gjengprosjekt Eirik Jensen fnyser av påstandene om at drapet på Mohammed Javed er et gjengoppgjør.

- Sånn vi ser det er det ingen holdepunkter til å si noe annet enn at dette er en isolert hendelse. Det hagler hele tiden med trusler, drapskontrakter og så videre. Vi ser at personer i gjengmiljøene ringer til journalister og sår en spire om at dette er et bestillingsdrap, men den oppfatningen deler ikke vi, sier Jensen til iOslo.no.

- Ta alt med en klype salt
Han forteller at avdøde Mohammed Javed (28) selv kontaktet politiet og fortalte at det var utlovet en dusør på 600.000 kroner til den som drepte ham. Han konkretiserte ifølge Jensen ikke hvor dette kom fra.

- Vi har registrert at han sier det, men hvor han har fått det fra vet jeg ikke. Det er veldig lett å si at det er B-gjengsiden som har gjort det, men man må ta alt med en klype salt. Vi etterforsker det sporet, men binder oss ikke til noen teorier, sier Jensen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Også tidligere politiførstebetjent Finn Abrahamsen sier til iOslo.no at det er mye spekulasjoner ute og går, og synes det er for tidlig å konkludere med noe.

- Det kan være den avdøde sto på en dødsliste, og at en pris på hodet hans har vært et motiv. Men det viktigste akkurat nå er at politiet får knyttet den siktede til handlingen, sier Abrahamsen.

Stoler ikke på mediehistorier
- Er Millehaugen nå på en dødsliste?

- Det er vanskelig å si. Ingen har oversikt over hvordan miljøene tolker dette, sier Abrahamsen.

Han forteller at politiet aldri stoler på historier fra kriminelle kilder i mediene.

- Det er ofte uverifiserte kilder, og man vet ikke hvilke motiver de har for å kontakte pressen. En del journalister er også i grenseland til å være korrupte, fordi de mater kriminelle med informasjon, sier Abrahamsen.

Har mange fiender
Jensen understreker at det er helt normalt at sentrale medlemmer av gjengene har en pris på sitt hode.

- Det er mange som har det, både politifolk og sånne som avdøde. Er du en del av så aggressive miljøer har du tråkket på mange tær, sier Jensen.

Han forteller at det også er tilfellet for 28-åringen, som har hatt flere fiender, og sittet mye i fengsel.

- Ingen solstråle
- Han har ikke vært noen solstråle i miljøet, sier Jensen.

Javed har i lengre tid vært et sentralt og fremtredende medlem av Young Guns. Drapssiktede Stig Millehaugen har ifølge Jensen ingen tilknytning til en spesiell gjeng.

- Han har kontakter på alle sider, både B-gjengen, A-gjengen og Young Guns, sier Jensen.

Roer ned
Jensen forteller at arbeidet nå består i å prate med personer i gjengmiljøet, og be dem ha is i magen.

- Vi ønsker ikke en vendetta, og så viser det seg at dette ikke har noe med gjengtilhørigheten å gjøre, slik at det ligger lik strødd i veikanten uten grunn, sier Jensen.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.