RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hamre ga meg oppdraget

Sist oppdatert:
Begge torpedoene som presset penger av finansmannen Wilhelmsen, hevder travkusken Atle Hamre sto bak.

Etter det Nettavisen kjenner til skal den 32 år gamle torpedoen i avhør ha forklart i detalj at han fikk i oppdrag av Atle Hamre å hente penger hos finansmannen.

Også hans medhjelper, den andre torpedoen, skal ha gitt en samsvarende forklaring.

32-åringen nektet straffskyld under fengslingsmøtet i Kristiansand. Men politiet mener at 32-åringen var den som utførte selve utpressingen av finansmannen Trond Willy Wilhelmsen. 32-åringen er varetektsfengslet i fire uker. Han nekter straffskyld.

Innenfor murene
Atle Hamre ble lagt inn på sykehus brått før påske, og møtte ikke til fengslingsmøte. Hamre har i lengre tid slitt med magesår, og det var dette som slo ham ut.

Hamre er nå tilbake i fengselet i Arendal, etter at hans begjæring om løslatelse fra varetektsfengsel ikke ble tatt til følge.

Han er foreløpig varetektsfengslet i fire uker.

Travkusken har også byttet forsvarer. Advokat Johnny Sveen er erstattet av advokat John Christian Elden.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Elden for å konfrontere hans klient med påstandene, men han sitter opptatt i retten.

Skal avhøres
Etterforskningsleder i Agder politidistrikt, politiinspektør Nils Grønås, sier politiet så langt ikke formelt har avhørt Atle Hamre.

- Vi vil trolig gjennomføre et formelt avhør av Hamre ganske kjapt. I tillegg vil vi foreta nye avhør av de impliserte, sier han.

Grønås vil ikke bekrefte om det er riktig at de to torpedoene har pekt ut Hamre som hovedoppdragsgiver.

- Jeg kan ikke gå inn på de forholdene de har forklart i avhør, sier han.

Så langt er det heller ingen endring i siktelsene. Sju personer er siktet for utpressing.

Etter det Nettavisen kjenner til, skal de to torpedoene ha trodd at oppdraget med å kreve inn penger for Hamre, var helt legitimt.

- Alle de som har vært med på dette, nekter straffskyld ut ifra ulike argumenter. De erkjenner sin egen rolle i saken, men ikke straffskyld, sier politiinspektøren.

- Krevde 2,5 mill.
Ifølge politiet var det den 32 år gamle torpedoen fra Sandefjord som oppsøkte finansmannen Trond Willy Wilhelmsen og krevde ham for 2,5 millioner kroner. Det gjorde han sammen med to andre siktede i saken, som ikke er varetektsfengslet.

Wilhelmsen ble oppsøkt på kontoret i Kristiansand 15. mars av to menn som utga seg for å være politi. Wilhelmsen ble tatt med på kjøretur. Under denne bilturen ble Wilhelmsen krevd for 2,5 millioner kroner. I en bank i Kristiansand tok Wilhelmsen ut 500.000 kroner i kontanter som ble betalt til torpedoen. Politiet forsøker nå å finne ut hvor disse pengene har tatt veien.

Politiet tror at bakgrunnen for utpressingskravet skal ha vært uenigheter om kjøp og salg av fem hester til 2,5 millioner kroner. Hestene skal ha blitt solgt fra Atle Hamre til en 34 år gammel pyramidegründer og hesteeier i Oslo. 34-åringen skal deretter ha ønsket å selge dem videre til finansmannen Willy Wilhelmsen. Men han sa nei.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere