RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: BergensAvisen)

- Han avslørte «Lommemannen»

Tipset fra den pensjonerte lensmannen Oddvar Ågotnes ga politiet gjennombrudd i etterforskningen.

Fredag ble det kjent at mannen politiet mener er «Lommemannen» er pågrepet. På en pressekonferanse ble det gjort kjent at gjennombruddet i etterforskningen kom som følge av et tips fra en politimann. Det var den pensjonerte lensmannen på Sotra i Hordaland, Oddvar Ågotnes, som kom med det forløsende tipset.

- Tanken streifet meg
I november oppjusterte politiet «Lommannens» antatte alder. Dette ble utslagsgivende for at Ågotnes tipset sine tidligere kolleger om en overgrepssak fra 1999 der gjerningsmannen kunne passe den nye profilen.

- Jeg snakket i november med mine gamle kollegaer på Fjell og Sund lensmannskontor om saken fra 1999. Det var på bakgrunn av nye opplysninger i media om «Lommemannens» alder. Frem til da var det snakk om en ungdom i 30-40-årene. Tanken hadde selvsagt streifet meg tidligere, men det var først når alderen begynte å stemme at det var grunnlag for å lufte den teorien, sier Ågotnes til NRK Hordaland.no.

Ydmyk
Han understreker at han ikke ønsker å ta æren for å ha avslørt mannen som ifølge politiet lenge var den mest ettersøkte sedelighetsforbryteren i landet.

- Timeglasset var i ferd med å renne ut for ham uansett. Jeg er selvfølgelig veldig glad for at jeg koplet saken fra 1999 med Lommemannen-saken, men jeg er overbevist om at de hadde tatt ham snart uansett. Mitt bidrag førte kanskje til at han ble pågrepet noen øyeblikk tidligere enn han ellers ville blitt, men det er alt, sier Ågotnes.

Mannen ble pågrepet og siktet for å ha befølt en tolv år gammel gutt, men Hordaland politidistrikt henla saken til tross for at Ågotnes anså saken som oppklart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere